15 Iunie 2023 publicat în Copil 28 share-uri

Iata ce beneficii si riscuri pot avea vitaminele gumate pentru copii – desi au gust placut si sunt usor de acceptat de catre cei mici, pot avea si o serie de dezavantaje.

Ce sunt vitaminele gumate?

Vitaminele gumate sunt suplimente masticabile sub forma de jeleuri, colorate, avand arome si forme variate. Sunt obtinute in mare parte din gelatina, amidon de porumb, apa, zahar si coloranti artificiali, ce le ofera culoarea, gustul si textura. Cele mai multe dintre aromele comune si populare includ lamaie, zmeura, cirese si portocale. Aceste suplimente sunt indicate in principal pentru copii, fiind mai usor de acceptat in locul capsulelor de inghitit.

Alimentatia trebuie sa fie principala sursa de vitamine, minerale si alti nutrienti. Insa, in anumite cazuri, pot aparea deficiente nutritive sau organismul poate avea nevoie de un aport mai mare de nutrienti. In astfel de situatii pot fi necesare suplimente. Retineti insa ca suplimentele trebuie luate doar la indicatiile medicului. Suplimentele pentru copii pot include un singur element specific – precum supliment vitamina D, supliment calciu etc., sau o combinatie de mai multe elemente, inclusiv multivitamine pentru copii. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: HandmadePictures/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri