8 / 11

empty

Tort cu glazura de ciocolata

Timp de preparare: 70 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat:

* 3 linguri pudra de cacao
* 200 g zahar pudra
* 200 g unt
* 3 oua mari
* 200 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 1 mana fulgi de migdale

Umplutura:

* 200 ml frisca lichida
* 3 banane coapte

Glazura de ciocolata:

* 100 g unt
* 100 g ciocolata razuita de buna calitate(eu am folosit cu alune)
* 100 g zahar
* 3 linguri de lapte

 

Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la treapta 4. Frecam pudra de cacao cu 4 linguri de apa clocotita pana se omogenizeaza. Intr-un alt castron batem spuma untul cu zaharul, adaugam crema de cacao, ouale, faina si praful de copt. Amestecam bine si introducem in aluat si fulgii de migdale. Turnam compozitia in 2 forme de dimensiuni egale, in care am pus initial cate o bucata de hartie de copt unsa cu unt. Coacem blaturile circa 25 de minute. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca, apoi le scoatem din forme.
Intr-un bol fixat deasupra unui vas cu apa clocotita, topim ingredientele pentru glazura de ciocolata. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care o lasam sa se raceasca. Batem frisca tare.
Pentru a realiza tortul, indepartam hartia de copt de pe blaturi. Punem pe unul din blaturi o parte din frisca peste care punem bananele taiate in jumatate. Acoperim cu restul de frisca si punem si al doilea blat deasupra, presand incet. Trecem cu un cutit pe marginea tortului pentru a netezi compozitia din interior si turnam si glazura de ciocolata.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri