Si tu, ca si multi alti parinti se intreaba: "Cand e copilul meu pregatit sa ramana singur acasa?".
Inainte de a-ti lasa copilul fara supraveghere, este bine sa ai o discutie cu el si sa-i explici unele reguli si cum trebuie sa procedeze in unele situatii.
  • Scrie-i numerele de telefon ale rudelor si pe cele de urgenta (Salvare, Pompieri, Politie) si invata-l sa le foloseasca. Asgura-te ca numerele sunt la indemana langa telefon si copilul stie sa le foloseaasca in caz de pericol.
  • Invata-l sa foloseasca cheia de la intrare. Asigura-te ca stie sa inchida si sa deschida usa si atentioneaza-l sa nu piarda cheia. Explica-i ca nu are voie sa deschida usa nimanui, nici tie sau tatalui pentru ca voi aveti cheie si puteti intra.
  • Explica-i ca prizele, aragazul, substantele toxice sunt nocive si ii pot pune viata in pericol- acopera prizele, inchide gazele si ascunde substantele toxice. Aminteste-i sa nu uite apa deschisa.
  • Atentioneaza-l sa nu stea aplecat pe geam pentru ca poate cadea de la inaltime- este bine sa inchizi geamurile cu siguranta pentru copii si mai bine lasa deschis un geam mic, sus la care copilul nu poate ajunge. Este bine ca usa la balcon sa fie in permanenta inchisa.
  • Pregateste-i la indemana prajiturele, o gustare, apa sau suc, ceva mancare.
  • Jucariile preferate lasa-le in locuri accesibile pentru a nu se accidenta daca vrea sa le ia sa se joace.
  • Invata-l sa umble la televizor sau la calculator
  • Roaga o vecina de incredere sa-l supravegheze din cand in cand, sa se asigure ca a ajuns acasa de la scoala, ca a mancat si ca este bine.
  • Daca copilul merge la scoala, invata-l ca la sfarsitul orelor sa vina direct acasa, sa nu se abata din drum si sa nu stea de vorba cu strainii sau sa plece cu cineva strain.

Desi este o situatie stresanta, multe familii au trecut cu bine peste aceasta perioada a copilului cu “cheia de gat”, si daca ai evaluat obiectiv gradul de maturitate al copilului tau, atunci nu ar trebuie sa ai probleme. Pe masura ce timpul va trece, cel mic se va obisnui si va reusi sa faca fata cu brio situatiilor imprevizibile.

Un articol de Simona Prodanoiu

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri