Fie ca folosesti termometru digital sau pe cel clasic cu mercur, poti alege din cele 4 tehnici de masurare a temperaturii: axilara (la subrat), intrarectala, orala si intraauriculara (in ureche).
- Masurarea temperaturii axilare
Inainte de a lua temperatura copilului, termometrul trebuie dezinfectat bine cu spirt medicinal. Daca folosesti un termometru cu mercur, scutura-l inainte de a-l utiliza.
Aseaza-l pe cel mic pe spate si termometrul pune-l in scobitura subratului, apoi lasa bratul in jos peste termometru, lipindu-l de torace.
Dupa 5 minute in cazul termometrului clasic sau dupa semnalul sonor in cazul celui digital, citeste temperatura corecta.
- Masurarea temperaturii intrarectale
Dezinfecteaza termometrul cu putin spirt, apoi unge-i varful cu putina crema. Scutura bine termometrul daca folosesti unul cu mercur.
Sugarii si copiii mici se aseaza pe spate.Termometrul se tine in mana ca si cum ai tine un creion. Cu mana stanga fixeaza-i gleznele, iar cu cealalta introdu usor aproximativ 2,5 cm termometrul si tine-l acolo nemiscat cateva minute.
Daca iti e mai usor, poti aseza copilul pe burta, dar ai grija sa-i tii mijlocul ca sa nu se miste in timpul manevrelor.
Termometrul se va curata dupa fiecare utilizare si daca ai in casa si un termometru cu care masori temperatura orala, ai grija sa nu le confunzi intre ele.
- Masurarea temperaturii orale
Tehnica de masurare a temperaturii orale cu un termometru cu mercur sau digital plasat in cavitatea bucala este foarte precisa. Dar numai dupa varsta de 5 ani copiii sunt capabili sa inteleaga ca trebuie sa tina cateva minute un termometru in gura pentru masurarea temperaturii.
Pentru sugari si copii mici exista termometre tip suzeta, foarte confortabile si de mare precizie.
Curata si scutura termometrul daca este din cel clasic, apoi introdu-l in guita micutului, sub limba si se tine-l acolo 3 minute, dupa care poti face citirea.
Masurarea temperaturii prin aceasta tehnica nu trebuie sa interfere cu mesele, deoarece termometrele pot da erori de citire.
- Masurarea temperaturii intraauriculare
Aceste termometre sunt foarte scumpe si sofisticate; ele au un filtru pe lentila care face citirea si acesta trebuie curatat si schimbat dupa fiecare utilizare.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?