IN ACEST ARTICOL:
Fii un parinte inteligent si indeamna-ti copilul la miscare fizica si activitati sportive. Cu totii stim ca sportul aduce beneficii incontestabile sanatatii si este necesar in vederea unei dezvoltari armonioase a micutului.

Fii un parinte inteligent si indeamna-ti copilul la miscare fizica si activitati sportive. Cu totii stim ca sportul aduce beneficii incontestabile sanatatii si este necesar in vederea unei dezvoltari armonioase a micutului.

Cu ce il ajuta sportul?

Sportul are nenumarate beneficii pe plan fizic, psihic, emotional, social, si intelectual.

Copilul sportiv este mai sanatos. Tesuturile organismului sunt mai bine oxigenate, el elimina toxinele prin transpiratie, creste mai bine, este mai odihnit, are o pofta de mancare si digera mai bine alimentele.

Sportul il introduce pe copil intr-un mediu social in care-si face prieteni si isi dezvolta capacitatea de a comunica.

In ceea ce priveste intelectul, sportul contribuie la o mai buna oxigenare a creierului, astfel crescand capacitatea de concentrare si randamentul scolar.

Cum si ce sport sa alegi?

Pana la varsta de 6 ani copilul nu este pregatit din punct de vedere fizic pentru practicarea unui sport de performanta; abia dupa varsta de 6 ani exercitiile fizice ii pot tonifia musculatura si ii pot dezvolta muschi capabili sa-i sustina sistemul osos, prevenind astfel si deformarea coloanei vertebrale.

In primul rand comunica-i intentiile tale copilului si consulta-l cu privire la sportul pe care vrei ca el sa-l practice.

Alegerea sportului se poate face in functie de temperamentul si personalitatea copilului. Pentru un copil activ si agitat poti alege atletismul, inotul, baschetul; daca micutul tau este timid il poti introduce in sporturi de echipa, care sa-i dezvolte capacitatea de a socializa: fotbal, volei, baschet. Copiii ce sunt linistiti si calculati se potrivesc mai bine pentru tenis de masa sau de camp.

De retinut este ca in prima parte a copilariei nu trebuie ca cel mic sa practice un singur sport, favorizand dezvoltarea unei parti a corpului in favoarea celorlalte si determinand astfel o crestere haotica a organismului.

Sporturile cu mingea (volei, baschet, handbal, fotbal etc)

Aceste sporturi pot fi practicate si de fete si de baieti (cu exceptia fotbalului) incepand cu varsta de 9 ani. Ele solicita toti muschii corpului, contribuind la cresterea in lungime a corpului, facand copiii mai inalti. Trebuie avut grija insa ca aceste sporturi solicita mult activitatea cardiaca.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri