Fii un parinte inteligent si indeamna-ti copilul la miscare fizica si activitati sportive. Cu totii stim ca sportul aduce beneficii incontestabile sanatatii si este necesar in vederea unei dezvoltari armonioase a micutului.
Tenisul

Este un sport excelent care dezvolta intelectul si stapanirea de sine. Poate fi practicat incepand cu 10 ani, dar nu in exces deoarece el dezvolta mai mult partea dreapta a corpului (in cazul dreptacilor; la stangaci- invers) si este necesara practicarea concomitenta a unor exercitii fizice care sa solicite si bratul stang, in caz contrar existand riscul unei dezvoltari dizgratioase a corpului.

Inotul

Considerat cel mai complet sport, el poate fi practicat chiar inainte de varsta de 6 ani. El solicita toate grupele musculare, imbunatateste respiratia si contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a cutiei toracice si la cresterea in lungime. De asemenea, intareste musculatura ce sustine coloana vertebrala, indreptand spatele.

Schiul

Poti sa ii pui schiurile in picioare celui mic inca de la 3 ani, dar practicarea propriu-zisa a schiului se recomanda de la 6 ani, deoarece el solicita foarte mult articulatiile. Beneficiile acestui sport sunt cele oferite de climatul montan: aer curat, frig , soare. Copilul capata siguranta si invata sa-si mentina echilibrul.

Atletismul

Recomandat in special pentru copiii temperamentali care poseda multa energie, atletismul starneste in copil mai mult decat celelalte sporturi dorinta de a fi in competitie. Ateltismul stimuleaza circulatia, respiratia si oxigenarea organismului.

Artele martiale

Copilul activ si neascultator este candidatul perfect pentru artele martiale. Practicand acest sport, copilul va invata sa se stapaneasca, sa fie ascultator si disciplinat si sa-i respecte pe cei din jurul sau. Sportul de acest gen se recomanda incepand de la 7 ani.

Indiferent de sportul pe care intentionezi ca cel mic sa-l practice, trebuie sa te consulti cu medicul, care va evalua capacitatea fizica a copilului tau de a practica acel sport.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri