Este un sport excelent care dezvolta intelectul si stapanirea de sine. Poate fi practicat incepand cu 10 ani, dar nu in exces deoarece el dezvolta mai mult partea dreapta a corpului (in cazul dreptacilor; la stangaci- invers) si este necesara practicarea concomitenta a unor exercitii fizice care sa solicite si bratul stang, in caz contrar existand riscul unei dezvoltari dizgratioase a corpului.
Inotul
Considerat cel mai complet sport, el poate fi practicat chiar inainte de varsta de 6 ani. El solicita toate grupele musculare, imbunatateste respiratia si contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a cutiei toracice si la cresterea in lungime. De asemenea, intareste musculatura ce sustine coloana vertebrala, indreptand spatele.
Schiul
Poti sa ii pui schiurile in picioare celui mic inca de la 3 ani, dar practicarea propriu-zisa a schiului se recomanda de la 6 ani, deoarece el solicita foarte mult articulatiile. Beneficiile acestui sport sunt cele oferite de climatul montan: aer curat, frig , soare. Copilul capata siguranta si invata sa-si mentina echilibrul.
Atletismul
Recomandat in special pentru copiii temperamentali care poseda multa energie, atletismul starneste in copil mai mult decat celelalte sporturi dorinta de a fi in competitie. Ateltismul stimuleaza circulatia, respiratia si oxigenarea organismului.
Artele martiale
Copilul activ si neascultator este candidatul perfect pentru artele martiale. Practicand acest sport, copilul va invata sa se stapaneasca, sa fie ascultator si disciplinat si sa-i respecte pe cei din jurul sau. Sportul de acest gen se recomanda incepand de la 7 ani.
Indiferent de sportul pe care intentionezi ca cel mic sa-l practice, trebuie sa te consulti cu medicul, care va evalua capacitatea fizica a copilului tau de a practica acel sport.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?