Copilasii care au intoleranta la lactoza au un deficit enzimatic si nu pot digera zaharul pe care-l contine laptele; ei pot consuma produse special pregatite dietetic ce nu contin lactoza si care pot asigura necesarul de calciu zilnic.
Apelez la suplimente?
De preferat este sa recurgi la toate metodele posibile inainte de a folosi suplimentele de calciu, pentru ca bineinteles, mineralul consumat pe care naturala este mult mai sanatos. Poti chiar sa incerci sa iti duci micutul la soare, pentru a stimula sintetizarea de vitamina D ce ajuta la absorbita calciului.
In general, bebelusii si mai ales cei alimentati la san pana la cel putin varsta de 6 luni nu au nevoie de niciun supliment de calciu, acesta recomandandu-se doar in cazul manifestarii hipocalcemiei (scaderea nivelului calciului in sange).
Daca nicio metoda nu da roade, apeleaza la medicul pediatru- el va stabili daca piticul are nevoie de mai mult calciu si in ce doze, recomandandu-ti suplimentul cel mai potrivit. Se poate ca, in plus fata de suplimentul pentru calciu, medicul sa-ti prescrie si vitamina D.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?