Calciul se numara printre mineralele esentiale organismului, ajutand in principal la formarea armonioasa a sistemului osos.
In cazul familiilor vegetariene problema este ca acestia nu consuma vegetalele numai in stare proaspata, ci fierte si astfel sursa de calciu se pierde la temperaturi ridicate, iar meniul nu este asa de variat si de bogat in calciu numai consumand legume si fructe.

Copilasii care au intoleranta la lactoza au un deficit enzimatic si nu pot digera zaharul pe care-l contine laptele; ei pot consuma produse special pregatite dietetic ce nu contin lactoza si care pot asigura necesarul de calciu zilnic.

Apelez la suplimente?

De preferat este sa recurgi la toate metodele posibile inainte de a folosi suplimentele de calciu, pentru ca bineinteles, mineralul consumat pe care naturala este mult mai sanatos. Poti chiar sa incerci sa iti duci micutul la soare, pentru a stimula sintetizarea de vitamina D ce ajuta la absorbita calciului.

In general, bebelusii si mai ales cei alimentati la san pana la cel putin varsta de 6 luni nu au nevoie de niciun supliment de calciu, acesta recomandandu-se doar in cazul manifestarii hipocalcemiei (scaderea nivelului calciului in sange).

Daca nicio metoda nu da roade, apeleaza la medicul pediatru- el va stabili daca piticul are nevoie de mai mult calciu si in ce doze, recomandandu-ti suplimentul cel mai potrivit. Se poate ca, in plus fata de suplimentul pentru calciu, medicul sa-ti prescrie si vitamina D.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri