Cu siguranta ca de-a lungul timpului, copilul tau a insistat de nenumarate ori sa-i cumperi un animal de companie, dar ai stat in dubii, nestiind daca acest lucru este de bun augur sau nu pentru micutul tau.
Daca odorul tau este micut, nu este recomandata achizitionarea unei pisici sau a unui caine, copilul mic avand tendinta sa chinuie animalul fara sa realizeze ca-i face rau, animalul la randul sau putand sa riposteze, nevinovat fiind.

Ia in calcul siguranta copilului tau!

Desigur ca, atunci cand adopti un animal de casa trebuie sa o faci cu judecata astfel incat sa nu periclitezi siguranta copilului tau. Pana la varsta de 6 ani copiii ar trebui mereu supravegheati atunci cand sunt in preajma unui animal. In general, se recomanda ca cel mic sa primeasca un animalut in jurul varstei de 10-12 ani.

Daca in casa exista animale, curatenia este foarte importanta, deoarece anumiti paraziti din fecalele animalelor pot fi transmisi copilului. Se recomanda deparazitarea si vaccinarea periodica a animalului pentru a evita imbolnavirea micutului cu diferiti germeni.

Copilul nu trebuie sa se joace in vecinatatea locurilor in care isi face nevoile sau sa se joace cu jucariile animalelor. Atentie si la zgarda pentru purici pe care o poarta pisicile sau cainii, deoarece pe ea se gasesc urme de insecticide.

Elimina-i teama de animale!

In general, daca cei mici cresc de la o varsta frageda in preajma unui animal, ei incep sa iubesca toate animalele si astfel teama dispare.

Daca copilului tau ii e frica de animale, ii poti alunga teama povestindu-i intamplari imaginare sau citindu-i povesti cu animale prietenoase.

Daca copilului ii e frica de caine sau de pisica, ii poti cumpara un puiut pe care sa-l creasca de mic, eliminand astfel teama nejustificata.

Daruieste-i copilului tau un prieten, un tovaras de joaca care-l va iubi neconditionat. Grija de fiecare zi fata de animal cultiva in micul pui de om simtul raspunderii si al responsabilitatii, ajutandu-l sa-si dezvolte afectivitarea si capacitatea de a empatiza.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri