Copilul care este singur la parinti are nenumarate avantaje din partea acestora, dar el are si dezavantaje care tin mult de felul in care se va dezvolta apoi ca adult. El se bucura de toata atentia necesara, devenind foarte frecvent rasfatat, primeste tot ceea ce isi doreste si nu este prea disciplinat si educat. De modul in care il inveti pe cel mic sa fie disciplinat si sa respecte pe cei din jur va depinde modul in care se va descurca mai departe in viata.
Personal, am fost un copil singur la parinti. Recunosc ca acest lucru mi-a dezvoltat un egoism aparte. Mi-as fi dorit un fratior sau o surioara dar daca am vazut ca tot nu apare m-am “consolat” spunand ca oricum nu vreau sa impart nimic cu nimeni. Acum sunt femeie in toata firea si imi pare rau ca nu am un frate langa mine, sunt invidioasa pe ceilalti care au avut parte de acest avantaj in viata. Nu lua o decizie definitiva si gandeste-te de doua ori inainte sa te hotarasti sa ai doar un copil- asta in cazul in care nu ai probleme de sanatate si iti si permiti sa mai cresti un copil.

Faptul ca micutul primeste toata atentia ta poate fi un avantaj, dar si un dezavantaj. Dar daca stii cum sa-ti educi copilul astfel incat sa fie respectuos si ascultator, relatia voastra se va transforma intr-o frumoasa relatie de prietenie.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri