In fiecare seara la culcare copilul tau te implora sa dormi cu el sau sa lasi lumina aprinsa pentru ca altfel nu poate sa adorma? Atunci micutului tau ii este frica de intuneric.
In fiecare seara la culcare copilul tau te implora sa dormi cu el sau sa lasi lumina aprinsa pentru ca altfel nu poate sa adorma? Atunci micutului tau ii este frica de intuneric.

Daca stai bine sa-ti aduci aminte vei constata ca si tie in copilarie iti era teama de misterele pe care le ascunde intunericul. De cate ori nu ti-ai inchipuit ca umbrele din intuneric iau forma unor monstri care abia asteapta sa te devoreze? Si mai adu-ti aminte cat de speriat erai si cat de frica iti era in acele clipe si incearca sa-ti imaginezi ca si copilul tau simte aceleasi lucruri acum.

Teama de intuneric este foarte intalnita la copii; de aceea, daca copilul tau se confrunta cu aceasta problema este recomandat sa o tratezi cu seriozitate. Nu trebuie sa subestimezi frica de intuneric a copilului tau obligandu-l sa stea intr-o camera intunecata numai pentru ca tu consideri ca este prea mare ca sa mai aiba astfel de temeri.

Nu ignora temerile copilului tau spunandu-ti ca “ii va trece”, deoarece acestea il vor insoti si in perioada adulta si se vor transforma in adevarate fobii. Iata cateva sfaturi pe care le poti aplica pentru a-i alunga ingerasului tau frica de intuneric.

Lasa-l sa dorma cu o lumina de veghe

O camera fara lumina da intotdeauna fiori unui copil, asa ca cel mai bine ar fi sa-i lasi lumina aprinsa. Poti folosi o veioza, lumina de pe hol sau putina lumina ce ajunge dintr-o camera alaturata, sau chiar beculetele de la pomul de craciun. Astfel, micutul va adormi cu un sentiment de siguranta si cand se va trezi peste noapte nu va mai intra in panica.

Merita sa incerci sa pui o icoana in camera celui mic si sa-i spui ca Dumnezeu e mereu acolo ca sa-l protejeze si nu va permite sa i se intample nimic rau.

Nu-l lasa sa se uite prea mult la televizor

Evita sa-ti lasi micutul peste zi sa priveasca emisiuni sau filme ce contin scene inspaimantatoare; nu-i da voie nici sa isi ocupe timpul cu jocuri video ce contin scene de groaza, deoarece cand va veni ora culcarii el va asocia intunericul cu scenele de groaza care i s-au intiparit in subconstient.

Lasa-l sa doarma in patul sau


O mare greseala pe care o fac parintii este sa ia copilul sa dorma cu ei, sau unul din parinti sa vina sa doarma cu micutul in camera acestuia. Nu este bine sa-i permiti acest lucru, deoarece cu timpul el se va obisnui si va fi greu sa-l inveti sa doarma singur.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri