In fiecare seara la culcare copilul tau te implora sa dormi cu el sau sa lasi lumina aprinsa pentru ca altfel nu poate sa adorma? Atunci micutului tau ii este frica de intuneric.
Poti sa mergi la marginea patului si sa stai cu puiul tau pana adoarme sau pana se simte mai bine si ii poti lasa usa deschisa la camera, spunandu-i sa te strige daca are nevoie de tine.

Discuta cu micutul tau referitor la frica de intuneric

Discuta cu copilul tau si incerca sa afli mai exact de ce anume ii este teama. Lasa-l sa vorbeasca despre temerile sale si sa se descarce; poate chiar la un moment dat va realiza ca frica sa este nefondata.

De asemenea, nu pierde ore in sir sa discuti despre frica de intuneric, cateva minute iti vor fi deajuns. Daca accentuezi asa de tare aceasta teama, copilul va incepe sa se intrebe de ce insisti daca tot stii ca frica este nefondata.

Daca nu opresti la timp teama, aceasta il va acapara pe copil si se va transforma intr-o fobie, fiind greu de alungat. Cea mai buna metoda de a schimba un comportament invatat este sa il impiedici sa se mai repete, si sa iti rasplatesti copilul pe masura ce vezi ca acest comportament este inlocuit.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri