Complicatiile scarlatinei
Printre cele mai frecvente complicatii care pot aparea in scarlatina se numara: otitele, complicatii renale si reumatismul scarlatinos (poate fi o forma de reumatism articular acut).
Tratamentul scarlatinei
Copilul bolnav trebuie internat in spital cel putin 7 zile, pentru a fi corect tratat si monitorizat (se efectueaza analize de sange si de urina, precum si examinarea bacteriologica a exudatului faringian) pe toata durata bolii.
Moldaminul (o penicilina) este antibioticul de electie in tratamentul scarlatinei. Daca copilul este alergic la peniciline, i se va administra eritromicina.
Copilul bolnav necesita repaus la pat si un regim alimentar cat mai usor. Pe masura ce pofta de mancare ii revine, febra scade, iar starea generala a copilului se imbunatateste, regimul alimentar poate deveni normal.
Copilul cu scarlatina se considera vindecat daca dupa 3 saptamani de la debutul bolii examenele bacteriologice pentru streptococ au iesit negative, analizele sangvine si urinare sunt normale, iar starea generala si simptomele s-au remis.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?