Ceea ce surprinde este abundenta in presa (ziare, revistele pentru adolescenti: Popcorn sau Bravo) a articolelor ce au ca subiect sexualitatea, mai ales sexualitatea la adolescenti. De exemplu, in ziarul Libertatea, din vineri, 14 mai 2004, un articol numit: Sexul oral, materie de studiu la scoala are ca subiect initiativa autoritstilor britanice de a introduce ca materie de curs sexul oral ca alternativa la cel normal.
Scopul acestui demers, potrivit articolului mai sus mentionat, este de reduce astfel, prin prezentarea la curs a „beneficiilor sexului oral”, numarul mare de sarcini din randul adolescentelor („39.286 de gravide inregistrate in randul adolescentelor cu varste sub 16 ani pe perioada anului 2003, in Marea Britanie” – ziarul Libertatea, pg.16, 2004). Tot in paginile aceluiasi ziar, la pagina 3, un alt articol numit Sex cu demnitarul francez, sunt prezentate amanunte despre viata sexuala a unei tinere de 17 ani. Si exemplele mai pot continua, dar nu acesta este scopul lucrarii de faţa. Ceea ce am vrut sa punctez prin aceste exemple este accesul direct si necenzurat al adolescentilor la subiecte cu tema sexuala si mai ales impactul pe care aceste „stiri” il au in randul adolescentilor din ziua de azi. Apare pericolul unui conflict intre ceea ce este permis si ceea ce nu este permis, intre cea ce este normal si ceea ce este anormal in practicile sexuale, asta pentru ca parintii, educatia religioasa si scoala spun un lucru, iar el din presa afla ca ceea ce i s-a spus ca nu se face, este de facut de altii, ca acest lucru apare si ca „subiect de senzatie” in ziare. Mai ales faptul ca ele sunt practicate de adolescenti ca el naste, in mintea lui intrebarea retorica: De ce nu si eu? (intrebare de altfel periculoasa daca este adoptata ca principiu in conduita sexuala a adolescentului).Autor: TerapiaM
Sursa: Psiholife.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?