Alege sa-i administrezi un sirop cu pipeta, mai degraba o pastila, deoarece siropul poate fi directionat in gura astfel incat papilele gustative specializate pe gustul amar localizate in partea posterioara a limbii sa fie ocolite.
Discuta cu medicul daca un anumit medicament poate fi amestecat cu un aliment sau un lichid pentru a-i diminua gustul amar- unele medicamente pot sa nu-si mai faca efectul in combinatie cu alte alimente.
Intreaba farmacistul daca poti pisa pastila, pentru ca copilul sa o inghita mai usor. Ai grija deoarece unele proprietati ale medicamentelor se pot modifica sau ele pot cauza diferite reactii adverse daca sunt pisate.
Niciodata nu-i spune copilului ca pastila e o bomboana. Daca vei face aceasta asociere te poti trezi ca intr-o zi copilul a luat o supradoza de medicamente din dorinta de a manca bomboane. Tine pastilele departe de ochii copilului si acolo unde el nu poate ajunge.
Asociaza insanatosirea cu un eveniment care va avea loc in viitorul apropiat: o excursie, o plimbare la un parc de distractii, ziua de nastere a unui prieten sau chiar a copilului. Spune-i ca trebuie sa isi ia medicamentul pentru a se face bine mai repede, sau altfel nu va mai putea participa la eveniment.
Lasa copilul sa isi ia singur medicamentul, pentru ca daca il fortezi si incerci sa-i indesi pe gat pastile cu gust rau va avea intotdeauna o aversiune fata de luatul medicamentelor. Lasa-l sa creada ca tine situatia sub control si isi ia pastilele cu responsabilitate, ca un om mare.Daca dupa lungi incercari tot nu reusesti sa-ti convingi copilul sa ia medicamentele, anunta medicul ca tratamentul nu a putut fi facut si gasiti impreuna o solutie. In cazul in care copilul a fost cooperant si a efectuat intocmai tratamentul fara prea multe plansete, atunci merita sa fie laudat si recompensat.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?