Asa cum spuneam si in prima parte a acestui articol, atunci cand vine vorba sa-i dai medicamentul copilului tau te confrunti cu o adevarata tragedie. Dar pentru ca situatia sa se remedieze ai nevoie de putina iscusime si creativitate.
Asa cum spuneam si in prima parte a acestui articol, atunci cand vine vorba sa-i dai medicamentul copilului tau te confrunti cu o adevarata tragedie. Dar, pentru ca situatia sa se remedieze ai nevoie de putina iscusime si creativitate. Iata in continuare cateva sfaturi utile.

Alege sa-i administrezi un sirop cu pipeta, mai degraba o pastila, deoarece siropul poate fi directionat in gura astfel incat papilele gustative specializate pe gustul amar localizate in partea posterioara a limbii sa fie ocolite.

Discuta cu medicul daca un anumit medicament poate fi amestecat cu un aliment sau un lichid pentru a-i diminua gustul amar- unele medicamente pot sa nu-si mai faca efectul in combinatie cu alte alimente.

Intreaba farmacistul daca poti pisa pastila, pentru ca copilul sa o inghita mai usor. Ai grija deoarece unele proprietati ale medicamentelor se pot modifica sau ele pot cauza diferite reactii adverse daca sunt pisate.

Niciodata nu-i spune copilului ca pastila e o bomboana. Daca vei face aceasta asociere te poti trezi ca intr-o zi copilul a luat o supradoza de medicamente din dorinta de a manca bomboane. Tine pastilele departe de ochii copilului si acolo unde el nu poate ajunge.

Asociaza insanatosirea cu un eveniment care va avea loc in viitorul apropiat: o excursie, o plimbare la un parc de distractii, ziua de nastere a unui prieten sau chiar a copilului. Spune-i ca trebuie sa isi ia medicamentul pentru a se face bine mai repede, sau altfel nu va mai putea participa la eveniment.

Lasa copilul sa isi ia singur medicamentul, pentru ca daca il fortezi si incerci sa-i indesi pe gat pastile cu gust rau va avea intotdeauna o aversiune fata de luatul medicamentelor. Lasa-l sa creada ca tine situatia sub control si isi ia pastilele cu responsabilitate, ca un om mare.

Daca dupa lungi incercari tot nu reusesti sa-ti convingi copilul sa ia medicamentele, anunta medicul ca tratamentul nu a putut fi facut si gasiti impreuna o solutie. In cazul in care copilul a fost cooperant si a efectuat intocmai tratamentul fara prea multe plansete, atunci merita sa fie laudat si recompensat.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri