Cum il convingi sa-si ia medicamentul? (II)

12:07, 24 Iulie 2008 publicat în Copil

Asa cum spuneam si in prima parte a acestui articol, atunci cand vine vorba sa-i dai medicamentul copilului tau te confrunti cu o adevarata tragedie. Dar pentru ca situatia sa se remedieze ai nevoie de putina iscusime si creativitate.
Asa cum spuneam si in prima parte a acestui articol, atunci cand vine vorba sa-i dai medicamentul copilului tau te confrunti cu o adevarata tragedie. Dar, pentru ca situatia sa se remedieze ai nevoie de putina iscusime si creativitate. Iata in continuare cateva sfaturi utile.

Alege sa-i administrezi un sirop cu pipeta, mai degraba o pastila, deoarece siropul poate fi directionat in gura astfel incat papilele gustative specializate pe gustul amar localizate in partea posterioara a limbii sa fie ocolite.

Citeste si:
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Grupuri de suport și pentru...

Discuta cu medicul daca un anumit medicament poate fi amestecat cu un aliment sau un lichid pentru a-i diminua gustul amar- unele medicamente pot sa nu-si mai faca efectul in combinatie cu alte alimente.

Intreaba farmacistul daca poti pisa pastila, pentru ca copilul sa o inghita mai usor. Ai grija deoarece unele proprietati ale medicamentelor se pot modifica sau ele pot cauza diferite reactii adverse daca sunt pisate.

Citeste si:
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe...
Scrisoare deschisă a...

Niciodata nu-i spune copilului ca pastila e o bomboana. Daca vei face aceasta asociere te poti trezi ca intr-o zi copilul a luat o supradoza de medicamente din dorinta de a manca bomboane. Tine pastilele departe de ochii copilului si acolo unde el nu poate ajunge.

Asociaza insanatosirea cu un eveniment care va avea loc in viitorul apropiat: o excursie, o plimbare la un parc de distractii, ziua de nastere a unui prieten sau chiar a copilului. Spune-i ca trebuie sa isi ia medicamentul pentru a se face bine mai repede, sau altfel nu va mai putea participa la eveniment.

Lasa copilul sa isi ia singur medicamentul, pentru ca daca il fortezi si incerci sa-i indesi pe gat pastile cu gust rau va avea intotdeauna o aversiune fata de luatul medicamentelor. Lasa-l sa creada ca tine situatia sub control si isi ia pastilele cu responsabilitate, ca un om mare.

Daca dupa lungi incercari tot nu reusesti sa-ti convingi copilul sa ia medicamentele, anunta medicul ca tratamentul nu a putut fi facut si gasiti impreuna o solutie. In cazul in care copilul a fost cooperant si a efectuat intocmai tratamentul fara prea multe plansete, atunci merita sa fie laudat si recompensat.

Un articol de Simona Prodanoiu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri