Rugaminti fierbinti, promisiuni ce implica o rasplata, avionase cu mancare si multe altele- acestea sunt clasicii asi din maneca ai unui parinte care incerca sa-si determine copilul sa manance legume. La fiecare masa se repeta aceeasi poveste: copilul refuza cu desavarsire legumele atat de sanatoase, iar tu ajungi la disperare si incepi sa-l implori, sa-i faci promisiuni sau chiar sa-l obligi sa le manance.
6. Mergeti impreuna la piata! De fiecare data lasa-te insotita de cel mic la cumparaturi. Astfel, ii poti lasa libertatea sa aleaga de fiecare data o leguma noua pe care sa o incerce. El se va simti mai bine, mai liber si mai independent deoarece il lasi sa faca singur alegeri.

7. Cere-i ajutorul la bucatarie! Lasa-l sa curete legumele, sa le spele, sa rupa salata. Canta cu el despre legume si spune-i povesti in care personajele principale sunt legumele. Puteti chiar sa jucati un joc: tu esti gradinarul foarte enervat ca Iepurila (copilul tau) iti mananca zarzavaturile pe care ai muncit atat de mult sa le cultivi, astfel ca cel mic trebuie sa “fure” din zarzavaturi in timp ce gatesti- vei vedea ca micutul va intra in joc, iar tu vei fi multumita ca mananca legume fara sa faca mofturi.

Citeste continuarea articolului in editia Kidz de vineri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș


Va urma

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri