Adesea copiii fac o pasiune pentru o anume paturica sau un animal de plus. In timp ce specialistii considera ca daca micutii au un obiect de care sunt profund atasati, acesta poate contribui la dezvoltarea emotionala a copilului, tu poate nu esti de aceeasi parere. Iata ce poti face in aceasta situatie.

Stabileste niste reguli, deoarece altfel vei avea mari batai de cap, deoarece copilul va dori sa-si ia cu el obiectul de care s-a atasat peste tot… la cumparaturi, la doctor, la joaca sau in vizita. Permite-i sa mearga cu el pana la destinatie, dar odata ajuns acolo sa-l lase in grija ta intr-o punga sau in masina. Spune-i ca e rusinos si ceilalti nu trebuie sa-l vada ca face acest lucru.

Pregateste-te din timp pentru situatii de urgenta cum ar fi pierderea obiectului, altfel vei avea parte de plansete si nopti nedormite. Daca copilul are atractie fata de o anumita paturica, cumpara mai multe de acelasi fel, spala-le si inlocuieste-le pe rand una cu cealalta, astfel incat sa capete aspectul de vechi si fiecare din ele sa prinda un miros deosebit pe care copilul sa-l recunoasca.

Poti incerca chiar sa inlocuiesti obiectul cu unul la fel, dar curat, atunci cand copilul nu este atent, doarme sau se joaca, dar sansele de reusita sunt foarte mici pentru ca istetul tau isi va da seama ca ai incercat sa trisezi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Daca copilul tau nu s-a atasat inca de un obiect anume, nu te ingrijora; cu siguranta nu are nevoie de el si gaseste alinarea in alte lucruri si obiceiuri cum ar fi suptul degetului, leganatul corpului, rasucirea parului cu degetele etc.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri