Fix ce am inceput sa ma documentez despre aceste crize ale varstei de doi ani- in ideea ca nu mai e mult- si iata ca fi-mea s-a gandit sa ne ofere un studiu de caz. De la o vreme are un comportament dubios. Zic dubios fata de tot ce am cunoscut noi pana acum ca parinti, normal insa in dezvoltarea ei. Adica! Adica nu mai vrea sa se imbrace, nu mai vrea sa stea la baita, nu mai vrea sa il inteleaga pe "nu e voie", are dese crize in care se tavaleste si da din picioare nervoasa sau se razbuna lovind cu furie vreo jucarie sau chiar incercand sa ne muste, traga de par etc.

Ca sa revin la acele crize despre care vorbeam, pana la urma ele sunt ceva normal, fac parte din succesiunea de etape prin care trece orice individ normal. Cu atentie din partea parintilor se rezolva tot. Si bineinteles, fara satisfacerea tuturor miciilor capricii.

Pe de alta parte si noi parintii, in special mamele, trecem prin etapele noastre. Cred ca este foarte important sa constientizam schimbarile care apar la copilul nostru. De cele mai multe ori e greu, continuam sa il consideram "bebe" pana la... 3,4 ani? Poate si mai mult.

Poate ar fi mai bine sa speculam pozitiv aceste crize, sa incercam sa ajutam copilul sa invete sa se descurce singur, pentru ca in fond asta este ceea ce el isi doreste (sau cel putin ar trebui). Evident, trebuie timp si rabdare...

Enjoy!

Autor: Gabriela Singureanu


Acest articol este un post preluat de pe blogul Gabrielei, "
Blog de mama". Gabriela ne vorbeste cate putin despre crizele copilului de doi ani. Voi ce parere aveti?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri