Va rugam sa ne ajutati in organizarea unei campanii de popularizare a cazului Alexandrei. Poate printr-o minune vom reusi sa strangem banii necesari. Suntem disperati. As dona bucuros toate organele mele, chiar cu pretul vietii, daca s-ar putea face rost de banii necesari.

Ne-am informat din diverse surse si am fost in perioada 17-28 noiembrie in Franta , la Institutul de Cancerologie "Gustave Roussy" din Villejuif - Paris. Acest institut este cel mai mare Institut de Cancerologie din Europa si are rezultate foarte bune. Desi nu multi reusesc acest lucru, fara sa intentionam asta in mod special, am fost primiti de sefa sectiei de oncopediatrie, Dr. Dominique Valteu-Couanet care se ocupa si este specializata numai pe neuroblastom.

La intocmirea curriculumului medical cu care am plecat in Franta la evaluare am fost ajutati de alta doctorita la care am ajuns pentru analizarea oportunitatii trimiterii pe banii statului la tratament in strainatate (face parte din Comisia de specialite si este oncopediatru). Voiam sa vedem dinainte daca vom avea suportul financiar necesar tratarii in strainatate. Ne-a spus ca ne va fi foarte greu sa accesam vreun formular de plecare sau fonduri de la minister....deoarece in majoritatea cazurilor exista tratament si in Romania ...dar acele conditii in care el exista sunt doar teoretice....si a recunoscut ca sansele noastre sunt tot afara...dar pe banii nostri. Acum... dupa ce a vazut hartiile cu care ne-am intors a zis ca nu crede ca vom avea suportul statului.

Tratamentul fetitei costa initial 165 000 de euro. Boala fiind una imprevizibila, care evolueaza neregulat, in functie de fiecare pacient, are un tratament care se poate schimba in orice moment. Asta poate genera noi costuri. Mai mult in schimbarea in timp util a tratamentului sunt esential necesare aparatele si conditiile pe care tara noastra nu le au (ex scintigrafie cu MIBG) sau le au doar teoretic, pe hartie (camera sterila necasara transpalntului de maduva cu celule steam).

Avem nevoie deci de acel formular european care sa furnizeze suport ciclic financiar al tratamentului. Pe de alta parte noi, ambii parinti, vom fi nevoiti sa ne parasim slujbele si sa stam cel putin un an de zile langa copil. Unul din parinti va sta la capul copilului, iar celalalt le va face legatura cu exteriorul (ex. hrana, documente...etc).

De aceea va rugam sa ne ajutati in organizarea unei campanii de popularizare a cazului. Poate printr-o minune vom reusi sa strangem banii necesari. Suntem disperati. Francezii ne-au zis sa revenim in doua saptamani. As dona bucuros toate organele mele, chiar cu pretul vietii, daca s-ar putea face rost de banii necesari.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri