Sezonul rece vine cu bucruriile sarbatorilor de iarna, poate cu zapada si cu jocurile specifice: sanius, sky, patinaj, omuleti de zapada etc. Insa totodata timpul rece aduce cu sine si racelile frecvente la care cei mai sensibili sunt copiii si batranii.

Sezonul rece vine cu bucruriile sarbatorilor de iarna, poate cu zapada si cu jocurile specifice: sanius, sky, patinaj, omuleti de zapada etc. Insa totodata timpul rece aduce cu sine si racelile frecvente la care cei mai sensibili sunt copiii si batranii.

Ce inseamna sa fii racit?

Acest cuvant “racit” este unul generic, cumuland o gama larga de infectii respiratorii. Astfel, aceste infectii pot fi de natura bacteriana, virala sau chiar parazitara (limbricul mimeaza o pneumonie migratorie) ori o alta cauza (canceroasa de exemplu) care mimeaza o raceala prelungita ori pur si simplu pot fi unele anomalii congenitale ale caror simptome sunt sesizate mai tarziu (sensibilitate la raceli, infectii respiratorii frecvente).

Racelile virale sunt deosebit de periculoase mai ales pentru copiii mici, ele avnd chiar riscuri letale! Insa, din fericire, cele mai frecvente sunt infectiile barcteriene ale tractului respirator superios (nas, gat, faringe) si uneori pot cuprinde si plamanii sub diverse tipuri de pneumonii. Infectiile bacteriene sunt mai usor de tratat si de obicei nu se extind dincolo de caile aeriene superioare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poezia de colecție: Cele mai frumoase (și mai puțin cunoscute) Poezii Românești de Primăvară! Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii O Românie unită pentru educația copiilor noștri

Cum se simte copilul racit?

In functie de varsta copilul prezinta o anumita simptomatologie. Spre exemplu, la copilul mic putem sesiza febra, tegumentele deshidratate, transpiratiile, tusea si astenia micutului. El insa, nestiind inca sa vorbeasca, nu poatre acuza dureri de cap, musculare, de burtica, de gat etc. Copilul mai mare insa este mai usor de diagnosticat, el putand constientiza si exprima ceea ce simte.

Copilul mai poate prezenta inflamarea amigdalelor, uneori hemoragii nazale pentru decongestionarea presiunii din mucoasa nazala, perturbari ale vocii, raguseli (tradeaza ajungerea infectiei in laringe), tuse “seaca” sau productiva etc.

Cum prevenim raceala la copii?

Acestia sunt sensibil si in general in sezonul rece, incepand din septembrie si terminand prin martie, copilul poate avea 5-8 perioade de boala, uneori chiar mai multe. Pentru a preveni infectiile respiratorii trebuie avute in vedere cateva principii de preventie:

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

1. Alimentatia sanatoasa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri