Sezonul rece vine cu bucruriile sarbatorilor de iarna, poate cu zapada si cu jocurile specifice: sanius, sky, patinaj, omuleti de zapada etc. Insa totodata timpul rece aduce cu sine si racelile frecvente la care cei mai sensibili sunt copiii si batranii.

Daca nu are o alimentatie echilibrata, copilul nu va avea un sistem imun eficient si nici anticorpi care sa-i asigure rezistenta la infectii. Asadar, chiar daca e innebunit dupa dulciuri, acestea nu se mananca decat o data sau de doua ori pe zi, in rest carne de pui, porc, oua, lactate, branzeturi, fructe si legume din belsug. Mai ales cele din urma contin vitaminele necesare rezistentei la infectii (vitamina C spre exemplu), iar carnea si ouale ii asigura sursa de aminoacizi pentru “confectionarea” anticorpilor. Toate fructele si legumele trebuie bine spalate, iar laptele intotdeauna fiert (poate fi infectata cu limbrici si alti paraziti, cu bacilul tuberculozei etc). Hidratarea corecta este de asemenea deosebit de importanta pentru sanatatea copilului.

2. Sport pentru micutul tau

Nu este neaparata nevoie de un sport de performanta, insa laergarile prin parc, mersul pe jos, aerobica de dimineata si joaca cu ceilalati copii il va tine intr-o forma fizica suficienta incat sa ii asigure o buna circulatie si sanatatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

3. Educatia medicala si regulile de igiena

Copilul trebuie invatat sa se fereasca singur de oamenii care par bolnavi, sa duca mana la gura cand tuseste sau stranuta, sa se spele pe maini inainte de masa, sa nu duca obiectele in gurita, sa se schimbe de haine ori de cate ori transpira, sa-si mentina igiena orala (foarte importanta atat pentru sanatatea dintilor, cat si pentru bacteriile de la nivelul gatului si prevenirea bolilor digestive). Parul trebuie uscat dupa baie, iar iarna fularul incalzeste si el aerul ce ajunge in plamani.

4. Somnul

Somnul intre orele 21:00 – 24:00 sunt foarte importante pentru corecta dezvoltare a copilului sievident pentru sanatatea acestuia.

5. Vaccinarea antigripala

Aceasta trebuie facuta anual, indicat ar fi in luna septembrie. Este bina ca vaccinul antigripal (impotriva virusurilor gripale) sa fie asociat cu un vaccin antigripal homeopat (care asigura imunitatea impotriva infectiilor bacteriene).

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

6. Temperatura din camera copilului

Ideea bunicilor de a infofoli copilul in tot soiul de haine si a le face caciulite nu este chiar sanatoasa. Copilul trebuie imbracat, dar nu in exces, iar in casa in camera copilului temperatura trebuie mentinuta constanta si nu trebuie sa fie foarte cald, ci de 25 de grade Celsius, iar copilul in maneca scurta. Doar asa isi va dezvolta mecanismele de adaptare la o temperatura mai scazuta, insa nu intr-atat incat sa-i pericliteze sanatatea.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri