Dragi parinti, oare de cate ori v-ati alarmat din cauza unor simptome ale copiilor vostri care insa nu isi gaseau diagnosticul sau tratamentul, nu aveau o cauza organica evidenta... Stiati ca de multe ori durerile de cap ale copiilor vostri, varsaturile, enuriazisul, durerile de burtica etc. isi au de fapt originea in unele trairi emotionale?

Dragi parinti, oare de cate ori v-ati alarmat din cauza unor simptome ale copiilor vostri care insa nu isi gaseau diagnosticul sau tratamentul, nu aveau o cauza organica evidenta... Stiati ca de multe ori durerile de cap ale copiilor vostri, varsaturile, enuriazisul, durerile de burtica etc. isi au de fapt originea in unele trairi emotionale?

Copiii nu au o capacitate mare de a-si exprima verbal nemultumirile, neajunsurile sau orice alte probleme emotionale, mai ales daca nu exista o buna comunicare parinte-copil. In cazuri mai grave, cand parintii nu inteleg problemele copiilor si le raspund fie agresiv, fie restrictiv, spunandu-le sa nu mai aduca in discutie anumite subiecte, copiii se inchid si mai mult in ei.

Totusi, in anii copilariei, cand organismul este inca instabil ca metode de aparare si adaptare (nu rezista la stres), exteriorizarea unor trairi interioare si emotii negative ale copiilor trebuie sa existe si daca nu isi gaseste cale in comunicare, atunci vor aparea anumite probleme “de sanatate” care nu au o cauza organica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Pentru a ma face inteleasa mai bine nu va voi sufoca cu teorii privind psihologia copilului, ci va voi oferi cateva exemple de exteriorizare organica a unor probleme psihice pe care copiii le-au avut.

Andrei are 8 anisori si comportamentul sau s-a schimbat radical cand mama sa i-a mai adus pe lume o surioara. Baiatul avea atunci 3 anisori si a refuzat sa aiba grija de surioara lui, devenind atat de gelos incat a preferat sa doarma cat mai mult la bunici, sa isi petreaca din ce in ce mai mult timp cu acestia. In curnad a venit vremea cand trebuia sa mearga la gradinita unde sa invete diverse lucruri noi, sa primeasca o educatie si mai ales sa invete sa socializeze cu alti copii. Insa nu a avut noroc de o educatore blanda in prima sa experienta, iar parintii au rezolvat neajunsul mutandu-l la o alta gradinita. Andrei povestea ca ii placea noua educatoare, era blanda si iubitoare cu ei si se jucau impreuna diverse jocuri care mai de care mai distractive. Insa baiatul a inceput la ceva timp sa sufere de varsaturi matinale.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Parintii au fost cu el la doctor insa nu au fost gasit motive organice de suferinta. Cu toate acestea, micutul nu mai vomita in week-end-uri sau in timpul vacantelor. Mai apoi a inceput scoala si varsaturile matinale au fost reluate. Micutul nu relateaza prbleme la scoala si invatatoarea ii este pe plac. Totusi varsaturile matinale continuau sa existe.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri