Aproape in fiecare seara sau dimineata (in functie de program) copilul sau adolescentul are de efectuat temele pentru acasa. Pentru ca aceasta activitate devine inevitabil o rutina prin efectuarea zilnica si pentru ca necesita efort intelectual poate deveni cu usurinta o munca obositoare, surmenanta mai ales daca elevul nu are un program de lucuru si o buna organizare. Mai mult decat atat, este foarte greu ca micutul sa fie priceput la toate iar daca sunt materii a caror utilitate nu o intelege va deveni un chin sa invete pentru acestea si sa efectueze temele zilnice.

Aproape in fiecare seara sau dimineata (in functie de program) copilul sau adolescentul are de efectuat temele pentru acasa. Pentru ca aceasta activitate devine inevitabil o rutina prin efectuarea zilnica si pentru ca necesita efort intelectual poate deveni cu usurinta o munca obositoare, surmenanta, mai ales daca elevul nu are un program de lucuru si o buna organizare. Mai mult decat atat, este foarte greu ca micutul sa fie priceput la toate iar daca sunt materii a caror utilitate nu o intelege va deveni un chin sa invete pentru acestea si sa efectueze temele zilnice.

Temele pentru acasa nu trebuie sa fie un stres

Copilul are nevoie mai ales in primii 5 ani de scoala de indrumarea parintelui pentru a invata cum sa-si organizeze timpul, cu ce materii sa inceapa temele astfel incat sa aiba un randament maxim, cu ce lucuri din lumea concreta sa faca asocieri pentru a intelege mai bine etc.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Modul de abordare

Este foarte importanta atutudinea parinetului fata de copil. Sunt parinti radicali care considera ca trebuie sa-l lase singur pe micut, fara sa-l ajute sau, la cealalta extrema, parinti care considera ca micutul e prea surmenat si ce nu mai poate el sa faca rezolva ei. Atitudinea corecta este insa una de mijloc. Parintele trebuie sa fie un bun indrumator, insa nu trebuie sa ii rezolve copilului temele, doar sa il supervizeze si sa il ajute doar atunci cand dupa incercari repetate copilul nu a reusit sa rezolve o prblema. Si pentru a-l face sa inteleaga ce este aceea o responsabilitate, aduceti-i aminte ca temele i-au fost date lui, nu voua, si ca nu-i frumos sa oblige pe altcineva sa munceasca pentru el.

Cand trebuie sa faca temele?

Daca are program de dimineata, asa cum se intampla in primii ani de scoala, adesea parintii considera ca este mai bine ca imediat dupa ce copilul a venit de la scoala si a mancat sa fecetueze temele pentru ca scapa si ei de o grija, copilului ii ramane mai mult timp de joaca seara etc. In realitate micutul are nevoie de o pauza dupa orele de dimineata si dupa toata agitatia de la scoala, iar dupa masa de pranz nici nu poate invata, pentru ca sangele care ar trebui sa irige si creierul se acumuleaza in mare masura la nivelul organelor digestive pentru efectarea digestiei. De aceea este bine ca micutul sa ia o pauza si eventual sa doarma o ora si jumatate-doua dupa ce a venit de la scoala, ca mai apoi sa se apuce de teme.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri