Cum punem diagnosticul unui copil cu deficit de atentie?
Diagnosticul acestui sindrom poate fi dificil de pus si modalitatile difera de la o varsta la alta. In acest proces sunt implicati medicii, parintii, profesorii. De asemenea medicii fac evaluari medicale si cognitive, supunand copiii la diverse teste standardizate. De asemenea este analizat si comportamentul copilului, vorbirea, adeseori deficitul de atentie fiind insotit si de alte tulburari emotionale.
Cum se trateaza deficitul de atentie?
In general se recurge la tehnici de manipulare emotionala si comprtamentala, parintii fiind instruiti de medici sa le aplice in fata copiilor, sa ii motiveze ori de cate ori sunt atenti, sa-i recompenseze la finalizarea sarcinilor etc.
In cazuri mai grave exista si tratamente medicamentoase restrictionate la amfetamina (Ritalinul, Dexedrina) Ele reduc hiperactivitatea si ajuta copilul sa se concentreze, imbunatatind memoria si diminuand comprtamentul agresiv si impulsiv.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?