Copiii sunt curiosi si acest fapt ii determina sa isi schimbe rapid atentia de la o actiune la alta care brusc li se pare mai interesanta. Cand sunt foarte mici capacitatea lor de atentie mentinuta este mica, insa odata cu inaintarea in varsta ar trebui sa reuseasca sa-si focalizeze atentia. Sunt copii insa care sufera de un deficit de atentie, fiindu-le greu sa ramana conectati pe o activitate un timp adecvat. Dar toti copiii la un moment dat sunt distrasi. Intrebarea care se naste este: cand stim cand un copil este doar distrat sau are deficit de atentie?

Cum punem diagnosticul unui copil cu deficit de atentie?

Diagnosticul acestui sindrom poate fi dificil de pus si modalitatile difera de la o varsta la alta. In acest proces sunt implicati medicii, parintii, profesorii. De asemenea medicii fac evaluari medicale si cognitive, supunand copiii la diverse teste standardizate. De asemenea este analizat si comportamentul copilului, vorbirea, adeseori deficitul de atentie fiind insotit si de alte tulburari emotionale.

Cum se trateaza deficitul de atentie?

In general se recurge la tehnici de manipulare emotionala si comprtamentala, parintii fiind instruiti de medici sa le aplice in fata copiilor, sa ii motiveze ori de cate ori sunt atenti, sa-i recompenseze la finalizarea sarcinilor etc.

In cazuri mai grave exista si tratamente medicamentoase restrictionate la amfetamina (Ritalinul, Dexedrina) Ele reduc hiperactivitatea si ajuta copilul sa se concentreze, imbunatatind memoria si diminuand comprtamentul agresiv si impulsiv.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri