Aproape toti parintii stiu care sunt regulile unei alimentatii sanatoase insa atunci cand vine vorba de a pune teoria in practica... lucrurile devin extrem de dificile si primul motiv care sta ca obstacol alegerilor sanatoase pentru copil este subiectivitatea parintilor.

Aproape toti parintii stiu care sunt regulile unei alimentatii sanatoase insa atunci cand vine vorba de a pune teoria in practica... lucrurile devin extrem de dificile si primul motiv care sta ca obstacol alegerilor sanatoase pentru copil este subiectivitatea parintilor.

Adesea acestia cad prada rugamintii copiilor si propriilor idei: daca micutul nu mananca suficient? Cum sa nu-i dau bomboane si fast-food, doar pofteste si cat de rau poate sa-i faca o portie, doar una... Si lista poate continua, astfel ca nu e de mirare cand astazi 25% din copii sufera de obezitate infantila cu urmari grave asupra sanatatii atat in copilarie cat mai ales in viata adulta, iar dintre acestia doar 1% prezinta alte cauze (organice, congenitale) de obezitate decat alimentatia gresita.

Cand spunem alimentati copilului vorbim de lucruri stricte care trebuie militareste puse in aplicare, fara abateri de la reguli. Sa nu uitam ca micutii sunt printre cei mai buni santajisti si daca o data, o singura data v-ati abatut de la reguli micutul a aflat ca se poate si va incerca mereu sa va determine la o noua abatere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Toata responsabilitatea sanatatii si bunei dezvoltari a copilului va revine voua ca parinti. Astfel cateva reguli de baza trebuie formate. Peste 80% din bolile actuale atat la copii cat si la adulti sunt datorate alimentatiei gresite, tocmai de aceea modelul alimentar trebuie implementat copilului inca de mic si include nu doar aplicarea lui ci si demonstrarea prin modelul parintilor. Asadar, daca doriti ca al vostru copil sa manance sanatos va trebui sa aveti si voi un regim de hrana la fel de sanatos, urmat odata cu copilul.

Alimentele esentiale pentru copilul tau

Micutul are nevoie de o alimentatie variata care sa-i asigure aportul necesar de vitamine, minerale, glucide, proteine si grasimi, insa atent asortate, astfel incat portiile sa nu fie prea mari dar nici cu prea multe tipuri de alimente. Sunt indicate cruditatile, legumele dar si fructele. Iaurtul si carnea de pui trebuie introduse in alimentatia copilului chiar inainte de a implini un an, apoi carnea de peste, de vita, cerealele etc.

Principiile de bază ale mașinii CNC Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Nu sariti peste micul dejun

Este adevarat ca dimineata toata lumea e grabita: tu si sotul spre serviciu, micutul spre gradinita si daca mai are si un frate mai mare acesta spre scoala. Astfel ca timpul pentru micul dejun se reduce considerabil. Din fericire preparatele indicate pentru inceperea zilei sunt usor de obtinut: cereale cu ciocolata si lapte cald, oua fierte sau ochiuri, paine cu dulceata, crema de branza, cascaval, oua fierte taiate felii si legume peste (o felie de ardei gras sau o rosie) sau miere ori cateva tarte cu fructe facute in casa. De evitat: margarina, untul doar ocazional, prajiturile, prea mult cacao (de exemplu si in lapte cu cacao si in cereale cu cacao la acelasi mic dejun). Atentie la consumul de oua, copilul nu are voie mai mult de 3 oua pe saptamana. Inca ceva: nu ii oferiti in fiecare zi aceeasi mancare la micul dejun ci variati: astazi iaur cu cereale, maine paine cu branza si un fruct, apoi oua si doua tarte de fructe etc. La micul dejun nu se mananca mancaruri preparate ca ciorbe sau fripturi cu garnitura etc, mancare trebuie sa fie usoara si nu in cantitati prea mari, iar o cana de ceai sau lapte sa nu lipseasca. Alimentele de la micul dejun sunt indicate si seara la cina, fiind usor digerabile, iar daca ii place seara micutul poate manca si o supa (rece sau calda, dupa anotimp).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri