Aproape toti parintii stiu care sunt regulile unei alimentatii sanatoase insa atunci cand vine vorba de a pune teoria in practica... lucrurile devin extrem de dificile si primul motiv care sta ca obstacol alegerilor sanatoase pentru copil este subiectivitatea parintilor.

Fructele, gustoase, colorate si motiv de distractie

Copilul trebuie sa manance 5 fructe pe zi, diferite, colorate sa ii atraga atentia. Ca sa il convingeti le puteti taia alaturi de cel mic in diverse forme, cubulete, cercuri, puteti crea povesti cu ele, fiecare reprezentand un personaj etc. Lasa-ti imaginatia sa zburde ca in copilarie alaturi de micutul tau. Fructele nu trebuie sa tina loc de desert, ci de mici gustari intre mese. Copilul are nevoie de un desert in care sa isi potoleasca pofta de ciocolata de exemplu. Evitati bomboanele si dulcele trebuie sa vina intotdeauna la finalul meselor, nu inainte sau intre acestea.

Legumele

Daca il convingi mai usor sa manance fructe, nu la fel se intampla si cu legumele. Insa nu trebuie sa i le oferi goale, ci... de xemplu dimineata “sus” pe sandwich sau in salate la pranz. De asemenea nu uita ca micutilor le place sa manance cu mana, astfel poti profita de ocazie si numai dupa ce si-a spalat bine-bine manutele poate sa apuce bucatelele, baghetele sau rondelel de legume. Asociati-le de exemplu cu crema de branza, va fi atras sa le manance. Si inca ceva, invatati copilul cu ideea de “curiozitate gustativa”, astfel incat sa fie dispus sa incerce, si daca nu ii place, sa nu manance. Nu obligati copilul sa manance ceea ce nu ii face placere si ma refer la unele alimente. De exemplu nu ii plac rosiile, dar mananca ardei, morcovi si castraveti. Atunci evitati rosiile daca alte legume accepta. Alt exemplu: daca nu ii plac ouale (contin proteine) asigurati-va ca ii oferiti proteinele din carne.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri