Copiii sunt tare neastamparati, cu o energie debordanta si o curiozitate cu mult peste limitele unui adult, fiind mereu in miscare atunci cand sunt trezi, vorbind continuu, punand intrebari si de multe ori facand exact invers decat li se cere, astfel ca parintii uneori chiar nu mai gasesc alternativa decat bataia.

4. invata-l sa aprecieze. Pune-l sa te ajute in diverse activitati ale casei cum ar fi curatenia, sa isi spele farfuria dupa fiecare masa, sa isi faca singur patul. De asemenea atunci cand greseste, ofera-i loc sa isi poata repara greseala. Spre exemplu daca a stricat o jucarie fie o va repara, fie nu va mai primi alta. Daca a murdarit un perete il va curata.

5. Vorbeste-i calm dar ferm. Copilul are nevoie de o pedeapsa atunci cand, desi i s-a explicat ca greseste, nu vrea sa inteleaga. Spre exemplu daca se joaca la masa cu mancarea in loc sa se hraneasca spuneti-i calm, dar ferm: “Ori mananci, ori pleci de la masa.”.
6. tineti-va de cuvant. Nu lasati vreodata loc sa se inteleaga ca in unele conditii nu va tineti de cuvant. Daca i-ati zis copilului ca o perioada de timp nu mai primeste jucarii fiindca le-a stricat pe cele pe acre le aveati, tineti-va de cuvant. Daca ati dat o pedeapsa, respectati-o. Copiii sunt cei mai buni santajisti in fata parintilor, doar sa miste putin din gene si le-a inmuiat sufletul. Odata ce au inteles asta, posibilitatile de disciplinare devin mult mai putine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Ghid pentru alegerea mobilierului interior Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

7. nu uita sa comunici cu copilul tau, chiar daca uneori ajungi tarziu acasa. Nu-l intreba doar despre scoala si cateva lucruri privind temele sau cu cine s-a jucat si unde. Comunica cu el despre acele lucruri care pentru el chiar conteaza, fa-l sa-ti spuna lucruri pe care ar vrea sa ti le marturiseasca, ce l-ar face fericit, lasa-i libertatea de a comunica cu tine chiar daca este uneori epuizant. Intreaba-l si despre el, nu doar de activitatile lui. Fi-i cel mai bun prieten.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri