Copiii sunt tare neastamparati, cu o energie debordanta si o curiozitate cu mult peste limitele unui adult, fiind mereu in miscare atunci cand sunt trezi, vorbind continuu, punand intrebari si de multe ori facand exact invers decat li se cere, astfel ca parintii uneori chiar nu mai gasesc alternativa decat bataia.

Copiii sunt tare neastamparati, cu o energie debordanta si o curiozitate cu mult peste limitele unui adult, fiind mereu in miscare atunci cand sunt trezi, vorbind continuu, punand intrebari si de multe ori facand exact invers decat li se cere, astfel ca parintii uneori chiar nu mai gasesc alternativa decat bataia.

Pentru ca violenta in familie si fata de copii a ridicat o serie de probleme, studii de specialitate au cautat care sunt cauzele unui astfel de comportament. Rezultatele cercetarilor au demonstrat ca parintii nu ar dori sa dea in copiii lor doar ca unoeri sunt foarte enervati si nu reusesc sa gaseasca o modalitate care sa dea rezultate privind disciplinarea copiilor desi au incercat tot felul de metode.

7 atitudini de disciplina in loc de bataie

1. In primul rand calmeaza-te. Probabil ca tot comportamentul copilului ti-a epuizat si ultimul gram de rezistenta nervoasa, de aceea este bine sa pleci intr-o alta camera daca poti sau sa te intorci cu spatele si sa numeri in gandul tau pana la 10. A-ti controla nervii nu este deloc usor, dar incerca, copilul nu trebuie sa stie ca ai astfel de slabiciuni si totodata nu trebuie lovit, caci altfel ai pierdut definitiv relatia cu el, nu se va mai simti protejat, in siguranta si nu isi va mai considera parintii ca fiindu-i buni prieteni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

2. Afla care este cauza comportamentului copilului. Orice om, indiferent de varsta, are un motiv in spatele activitatilor sale, acesta putand fi: curiozitate, un interes ascuns, poate chiar placerea de a enerva, insa in cele mai multe din cazuri copiii isi doresc sa fie in centrul atentiei si sa rada. Daca ai gasit cauza determinanta pentru comportamentul micutului, o poti compensa astfel incat el sa nu o mai caute.

3. ofera-i copilului tau explicatii. Degeaba ii spui cum trebuie sa faca daca nu ii spui de ce trebuie sa faca asa si nu altfel, argumentandu-i logic alegerile si deciziile tale. Aceasta regula a explicatiei nu este valabila doar in cazul copilului, ci ea functioneaza pentru orice persoana. Sa va dau un exemplu concret si des intalnit: un medic prescrie unui pacient cardiac la varsta a treia 2 pastile una dimineata si una seara, fara a-i spune de ce. Pacientul ajuns acasa le ia pe amandoua dimineata ca sa scape de grija ca poate uita seara, ca apoi dupa cateva zile sa se intoarca la medic ca se simte foarte rau. Acele pastile reprezentau o doza de medicament destinat controlarii ritmului cardiac, in special pentru scaderea lui. Luate doua pastile odata, frecventa cardiaca scadea foarte mult pe timpul zilei, fiind bradicardic, iar noaptea, cand nu mai lua pastila, frecventa cardiaca crestea foarte mult, fiind tahicardic. Dupa explicatie pacientul nu doar acele medicamente le-a luat dupa prescriptie, ci orice medicament i s-a mai prescris. Asadar, copilul trebuie sa stie unde greseste, sa inteleaga de ce si totodata trebuie invatat sa aprecieze.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri