Copiii sunt vulnerabili in fata racelilor si a infectiilor in general, fiind sensibili la mediu si neavand inca un sistem imunitar matur, bine dezvoltat. Mecanismele lor de aparare sunt inca in formare, astfel ca pana la adolescenta copiii se pot imbolnavi usor.

3. Odihna

Procesele de crestere si dezvoltare sunt intense pentru copii, inclusiv cand au ajuns la varsta pubertara. Odihna, timpul in care organismul se regenereaza si se reincarca de energie, este deosebit de importanta pentru micuti. Daca un adult poate rezista timp indelungat dormind 5 ore pe noapte, un copil cu sigurante se va imbolnavi. Iar orele de somn dupa 21-22 noaptea trebuie respectate cu strictete, acestea fiind orele exacte de secretie a unor hormoni cu ritm nictemeral (ritm de secretie ncturna). Nu mizati pe ideea ca va compensa absenta somnului din aceste ore cu cateva ore de somn in timpul zilei, caci nu faceti altceva decat sa va creati iluzii.

4. Sportul

Copiii au nevoie sa se miste, sa alerge, sa cada, aceste activitati le dezvolta musculatura, dar mai ales scheletul. Chiar daca nu fac un sport de performanta, copiii trebuie stimulati spre miscare, ci nu invatati in fata televizorului sau a calculatorului. Totodata sportul le imbunatateste circulatia si le intareste sistemul imunitar, facand fata mult mai usor temperaturilor scazute din timpul iernii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează

5. Baile fierbinti

Macar o data la doua seri, in sezonul rece, faceti-le copiilor bai fierbinti sau sugerati-le sa faca astfel de bai (daca sunt mai mari si deja fac baita singuri). Baile fierbinti au efectul unei saune, imbunatatind circulatia in tot organismul, crescand tenperatura la nivelul oaselor sau articulatiilor, tinand reumatismul si alte raceli departe de copii.

6. Igiena personala

Anumite infectii pot fi luate usor chiar si prin atingerea persoanelor infectate si ducerea mainii la nas sau la gura. Un exemplu concret este cazul autoinfectarii: un copil racit isi duce mana la nasuc, apoi la ochi, iar rezultatul este... o conjunctivita acuta. Care este cauza conjunctivitei? Raceala bacteriana acuta. De aceea copiii trebuie invatati sa duca mana spre gura cand stranuta sau tusesc (dar fara a-si atinge fata) si sa se spele pe maini ori de cate ori vor sa duca manuta la gura, de exemplu de fiecare data inainte de a manca ceva. Aceasta educatie trebuie facuta de mici, astfel incat sa devina instinctuala. Pentru ca nu se pot spala mereu pe manute, este bine sa le cumparati geluri sau spray-uri dezinfectante care nu necesita clatire.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri