19 Februarie 2010 publicat în Copil 24 share-uri

Anemia este o disfunctie frecventa la copii, caci corpul lor este in plina dezvoltare si au nevoie tot mai mult de elemnte constructive pentru ca ei sa creasca armonios si sa-si pastreze sanatate.
- afinele scad glicemia, fiin utile in tratamentul diabetului dazarat.
- boabele de afine regleaza apetitul, crescand ori diminuand pofta de mancare, in functie de necesitatile organismului;
- intaresc imunitatea, ajutand organismul la prevenirea infectiilor, racelilor, dezechilibrelor gastrice etc.

Anghinarea contine fier

Anghinarea prezinta numeroase efecete curative, intre care:
- Scade colesterolul, fiind utila persoanelor cu colesterolemie crescut
- Faciliteaza digestia prin reglarea secretiei biliare si favorizarea eliminarii sucurilor biliare in duoden. Aceste sucuri sunt esentiale pentru digestia lipidelor.
- Este un bun diuretic mentinand fluxul renal si asigurand eliminarea toxinelor din organism
- Stimuleaza ficatul sa secrete suc bila si totodata favorizeaza eliminarea lichidului biliar acumulat in vezica biliara in timpul digestiei, fiind utila in dispepsii. De asemenea anghinarea stimuleaza regenerarea celulelor hepatice.
- Previne aparitia canceruli de colon pentru ca radacina de anghinare contine o polizaharida asemanatoare cu amidonul, numita inulina, care ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase
- Este utila in afectiuni digestive, enterocolite, reflux acid, constipatie
- Ceaiul de anghinare mai este un bun adjuvant in unele afectiuni ale aparatului cardio-vascular cum ar fi hipertensiune, ateroscleroza si angina pectorala
- Este indicata in astenia psihica, fiind si un tonic nervos.
Anghinarea este cu succes folosita in terapia naturista pentru combaterea anemiei la copii, continand fier, acid folic, calciu si stimuland producerea de hematii (globule rosii sau eritrocite).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Spanacul

Copilul trebuie invatat de mic sa manance spanac, acesta ajutand atat in combaterea anemiei, cat si a numeroase alte boli. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea oaselor. Spanacul contine intr-adevar fier, insa nu mai mult decat celelalte legume. In 100 de grame de spanac se regasesc doar 3 mg de fier. Totusi prezinta proprietati remarcabile de astimulare a producerii de globule rosii. Una dintre insusirile remarcabile ale acestei plante este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor, AMD, boala care poate duce la orbire. Gratie continutului de iod, spanacul ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii, la prevenirea dereglarilor tiroidiene si la intarirea imunitatii naturale a organismului.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Consumul de spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv si la combaterea anemiilor si a epuizarilor nervoase. Mai trebuie sa stiti ca spanacul nu este indicat insa in cazul persoanelor suferinde de hepatita, guta sau artrita. Si nu in ultimul rand, spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai ales in cazul femeilor insarcinate dar si pentru copii. Consumat in stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.

Sfecla rosie
Sfecla rosie contine numeroase vitamine si minerale, fibre, dar si proteine, fiind o leguma foarte sanatoasa si pe care o puteti consuma cu placere in salate. Sfecla rosie previne anemia, dar are si alte efecte benefice asupra organismului:
- Stimuleaza regenerarea hepatica;
- Creste functiile cognitive, memorarea, atentia;
- Scade colesterolul,
- Creste activitatea sistemului imunitar;
- Scade riscul osteoporozei;
- Ajuta la intarirea sistemului osos etc.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri