Atunci cand incepe scoala si programul este de dimineata, trezirea la ore atat de matinale devine un adevarat chin pentru micut. El incepe sa devina din ce in ce mai obosit, iar trezirea de dimineata poate deveni un adevarat calvar stropit cu lacrimi.

Atunci cand incepe scoala si programul este de dimineata, trezirea la ore atat de matinale devine un adevarat chin pentru micut. El incepe sa devina din ce in ce mai obosit, iar trezirea de dimineata poate deveni un adevarat calvar stropit cu lacrimi.

Copilul are dreptate intr-un fel, mai ales daca nu este bagat in pat seara la ora 20:00 caci el este in plina dezvoltare iar organismul lui are nevoie de multe ore de somn pentru a-si dezvolta procesele, pentru depunerea tesuturilor aflate in crestere si este extrem de important ca micutul sa doarma, in timpul somnului evoluand cele mai importante procese in dezvoltarea lui, inclusiv cele cerebrale. Asigurati-va ca micutul nu doarme cu surse de lumina, bec, televizor, caci stimularea luminoasa a retinei (prin pleoapa) in timpul somnului inhiba eliminarea unor anumiti hormoni care au ritm nictemeral, perturbandu-i astfel sanatatea si dezvoltarea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea


Trezirea de dimineata

Treziti copilul cu aproximativ 10 minute inainte de ora la care ar trebui sa se dea jos din pat. In felul acesta copilul nu va fi ametit toata ziua ci are timp sa se mai intinda, sa mai treaca de pe o parte pe alta si sa isi puna un pic gandurile in ordine pentru noua zi.

Hainutele pregatite
Hainutele copilului ar trebui pregatite cu o zi inainte pentru a nu mai pierde timp pretios in dimineata urmatoarei zile. Ideal ar fi sa aveti pregatita vestimentatia copilului pentru mai multe zile.


Micul dejun

Este obligatoriu ca micutul sa manance dimineata. Masa de dimineata este esentiala pentru randamentul sau din intreaga zi. Nu-i da insa mancaruri grele, nici macar mezeluri, poti insa sa-i prepari paine cu miere, ou fier, branzeturi, cereale cu lapte si o cana cu ceai sau cu lapte. Medicii nu sugereaza sa ii oferiti copilului la micul dejun margarina, unt sau mezeluri.

Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Pachetul de scoala
Pachetul trebuie pregatit, ata cat se poate, cu o seara inainte, evitand astfel ca dimineata sa mai pierdeti timp preparand pachetul copilului in loc sa ii acordati atentia necesara.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri