In anumite perioade de dezvoltare copiii pot avea tot felul de vise pe care uneori simt nevoia sa le povesteasca parintilor. Visele reprezinta detensionarea subconstientului, zona unde au patruns emotiile de necontrolat care pot afecta echilibrul psiho-emotional al copilului. Astfel visele vin ca o descarcare, dar si ca o descoperire a lucrurilor importante pentru copilul tau.

In anumite perioade de dezvoltare copiii pot avea tot felul de vise pe care uneori simt nevoia sa le povesteasca parintilor. Visele reprezinta detensionarea subconstientului, “zona” unde au patruns emotiile de necontrolat care pot afecta echilibrul psiho-emotional al copilului. Astfel visele vin ca o descarcare, dar si ca o descoperire a lucrurilor importante pentru copilul tau.

Visele copiilor sunt ca si desenele lor: extrem de sugestive. Va invit sa aflati cateva semnificatii majore pentru cele mai frecvente vise pe care copiii le pot avea.

Visul care se tot repeta

Visul care se tot repeta reprezinta clar o spaima a copilului. Copiii prezinta adesea o frica teribila de a se pierde, de a ramane singuri intre straini, intr-un oras strain sau intr-o padure ori pe intuneric. Astfel ei tot viseaza aceasta teama, fie ca se pierd, fie ca sunt abandonati. Se intampla chiar ca prima amintire a unui om matur sa fie aceea cand s-a pierdut de parinti. Acest vis inseamna ca micutul simte nevoie de protectie si de siguranta din partea parintilor, se simte neglijat si are nevoie de mai multa atentie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cosmarul

Fiecare om prezinta cateodata un cosmar, indiferent daca se intampla in copilarie sau la varsta adulta. Cosmarele apar de obicei dontr-o teama majora de peste zi, dar totodata constituie si un mod de evolutie emotional. Atunci cand cosmarele se repeta, adesea copilul traieste o teama care se intampla in ziua precedenta, poate visa balauri care nu-i dau pace sau vor sa il manance, insecte, cadere in gol sau orice altceva l-a speriat. Parintele trebuie sa incerce sa identifice sursa care ii declanseaza teama copilului, insa fara a-l obliga sa isi povesteasca visul urat, fortandu-l sa-si aduca aminte. Copilul trebuie doar incurajat sa vorbeasca despre visul sau si parintele ii poate sugera sa se gandeasca la un final fericit al visului.

Vrajitoarele, personajele malefice din vis

Uneori copiii viseaza frecvent personaje malefice, care tot timpul spun “NU” – nu ai voie sa mananci aia, nu ai voie ceva anume, nu o sa-ti reuseasca intentiile fiindca ma opun eu, personajul negativ. Probabil ca micutul se simte prea mult respins si nu intelege exact de ce anumite lucruri nu ii sunt permise sa le faca asa cum si-ar dori el. Poate o mai buna comunicare si o explicare a deciziilor pe intelesul lui i-ar prinde bine. De asemenea poate uneori chiar este tratat prea dur, ia in seama aceste aspecte.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri