In anumite perioade de dezvoltare copiii pot avea tot felul de vise pe care uneori simt nevoia sa le povesteasca parintilor. Visele reprezinta detensionarea subconstientului, zona unde au patruns emotiile de necontrolat care pot afecta echilibrul psiho-emotional al copilului. Astfel visele vin ca o descarcare, dar si ca o descoperire a lucrurilor importante pentru copilul tau.

Visul de super-erou

Atunci cand apar visele in care copilul este un super-erou probabil ca a inceput dezvoltarea propriei personalitati, cand are nevoie sa ia si el intiativa, sa isi exprime parerea si sa capete individualitate si independenta. Aceasta perioada este extrem de importanta pentru dezvoltarea personala a copilului pe viitor, caci nefiind lasat sa aiba initiativa proprie sau dreptul la o opinie il va determina sa devina supus si dependent, ceea ce pe viitor ii va dauna in dezvoltarea profesionala si in viata personala.

Daca anumite vise se repeta frecvent si nu le gasesti cauza ori sunt insotite de enuriazis (urinari nocturne in pat) este indicat sa consultati un psiholog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri