Nu il pedepsi aspru
Copilul se simte vinovat cand isi dezamageste parintii si crede ca nu mai este iubit, chiar daca nu arata aceste ganduri. De aceea chiar daca a comis o greseala, parintele trebuie sa se arate intelegator si iubitor si sa ii explice clar copilului, pe intelesul lui, ce asteptari avea de la el si de ce considera ca acele asteptari sunt bune. Vorbeste-i despre respectul de sine, care inseamna cultivarea igienei, a comportamentului, invatatura dar si curatenia in camera si imaginea publica sau ajutorul oferit celorlalti.
Invata-l tehnici de calmare
Daca micutul vine furios ca fratele nu i-a dat si lui jucaria, invata-l sa se calmeze si ajuta-i pe amandoi sa rezolve intr-o maniera nobila conflictul, astfel incat ambele parti sa fie multumite. Nu vor invata de prima data ce au de facut, fiindca remedierea conflictelor cere multa practica si invatarea pe cont propriu a unor metode de relationare, insa perseverand rezultatelor vor aparea. Copilul trebuie sa invete sa-si tempereze tonul, dar si manierele. Aminteste-i de fiecare data cand nu o face.
Nu schimba des metoda educativa pe care ai ales-o si stabileste-ti clar telul, mai exact ce anume din comportamentul copilului tau iti doresti sa corectezi, pentru a-ti focaliza atentia in acel sens.
Educatia copilului se cladeste pas cu pas, iar pe tot acest parcurs trebuie sa ai in vedere sa il tratezi mereu cu blandete si sa ii pastrezi increderea in tine.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară