Nu il pedepsi aspru
Copilul se simte vinovat cand isi dezamageste parintii si crede ca nu mai este iubit, chiar daca nu arata aceste ganduri. De aceea chiar daca a comis o greseala, parintele trebuie sa se arate intelegator si iubitor si sa ii explice clar copilului, pe intelesul lui, ce asteptari avea de la el si de ce considera ca acele asteptari sunt bune. Vorbeste-i despre respectul de sine, care inseamna cultivarea igienei, a comportamentului, invatatura dar si curatenia in camera si imaginea publica sau ajutorul oferit celorlalti.
Invata-l tehnici de calmare
Daca micutul vine furios ca fratele nu i-a dat si lui jucaria, invata-l sa se calmeze si ajuta-i pe amandoi sa rezolve intr-o maniera nobila conflictul, astfel incat ambele parti sa fie multumite. Nu vor invata de prima data ce au de facut, fiindca remedierea conflictelor cere multa practica si invatarea pe cont propriu a unor metode de relationare, insa perseverand rezultatelor vor aparea. Copilul trebuie sa invete sa-si tempereze tonul, dar si manierele. Aminteste-i de fiecare data cand nu o face.
Nu schimba des metoda educativa pe care ai ales-o si stabileste-ti clar telul, mai exact ce anume din comportamentul copilului tau iti doresti sa corectezi, pentru a-ti focaliza atentia in acel sens.
Educatia copilului se cladeste pas cu pas, iar pe tot acest parcurs trebuie sa ai in vedere sa il tratezi mereu cu blandete si sa ii pastrezi increderea in tine.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?