Copiii sunt mai vulnerabili in fata infectiilor, avand un sistem imunitar inca fragil, sensibil. Astfel ca o simpla raceala se poate transmite cu usurinta si la mucoasa sinusurilor.

Diagnosticul

Diagnosticul este dificil de pus si trebuie eliminate alte infectii sau cauze care pot da simptome asemanatoare facandu-se diagnosticul diferetial. Se pot cere teste alergice, analize de sange, de secretii, ASLO, radiografie sau CT ori tomografie etc. Toate aceste investigatii se fac in functie de pacient, de istoricul bolii si de simptomatologia prezentata. Uneori simptomatologia sinuzitei poate fi vaga si parintii aduc tarziu la medic copilul, asa apar cazurile de sinuzita cronica.

Tratamentul

Tratamentul se poate face prin antibioterapie daca este cazul, decongestionante nazale recomandate dupa varsta copilului, infuzii cu aburi fierbinti si ceaiuri, spalaturi nazale cu picaturi ce contin apa de mare tratata, analgezice pentru calmarea durerilor si antihistaminice daca micutul prezinta si alergii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Un articol de Iulia DIBU


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri