IN ACEST ARTICOL:
Copiii sunt mai vulnerabili in fata infectiilor, avand un sistem imunitar inca fragil, sensibil. Astfel ca o simpla raceala se poate transmite cu usurinta si la mucoasa sinusurilor.

Copiii sunt mai vulnerabili in fata infectiilor, avand un sistem imunitar inca fragil, sensibil. Astfel ca o simpla raceala se poate transmite cu usurinta si la mucoasa sinusurilor.

Ce sunt sinusurile?

Sinusurile sunt niste spatii pline cu aer situate in oasele fetei care sunt captusite cu aceeasi mucoasa ca si cavitatea nazala cu care comunica de altfel prin mici spatii. Aceasta mucoasa are cateva prorpietati foarte importante: umezeste aerul, il incalzeste inainte de a intra in plamani, prezinta pe suprafata sa cili (un fel de perisori foarte mici) care prin miscarile lor produc un fel de valuri, unde care duc in mod continuu particulele de praf sau bacterii ori alte particule straine spre exterior, unde le elimina odata cu secretiile nazale. Astfel putem spune ca aceasta mucoasa prezinta functie continua de autocuratare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Planificarea concediului în familie: de ce ar trebui să ții cont? Cum să fii o femeie de afaceri de succes: 5 aspecte-cheie de care să ții cont, când ești la început de drum Tot ce trebuie să știi despre lenjeriile de pat: Materiale recomandate, alegerea corectă și integrarea cromatică în dormitorul tău

Sinusurile sunt simetrice, opt sinusuri organizate in patru perechi situate in oasele al caror nume il poarta: sinusul maxilar, frontal, etmoidal si sfenoidal. Sinusurile au rol si de a modela vocea, ati vazut cum se schimba vocea cuiva cand are nasul infundat? Totodata sinusurile mai joaca si rol de spatii in care sunt reduse toate presiunile care se realizeaza la nivelul organelor capului: lacrimale, date de vorbire sau respiratie, presiuni la inghitire, la stranut sau tuse ori chiar presiunile care se transmit la urechea medie.

Ce este sinuzita?

Sinuzita reprezinta o boala inflamatorie care se manifesta la nivelul mucoasei sinusurilor. Aceasta se poate manifesta prin inflamatia si ingrosarea mucoasei, prin producerea de mucus care infunda comunicarea cu cavitatea nazala si prin stagnare favorizeaza inmultirea bacteriilor si dezvoltarea infectiilor, se poate manifesta prin proliferarea mucoasei, ceea ce poate duce la polipoza si asa mai departe.

Denim-ul reinventat: tot ce trebuie să știi despre rochiile de blugi Dacă nu mai știi în ce direcție să mergi, oprește-te puțin și ascultă-ți inima. Aici vei găsi toate răspunsurile! Ceea ce îți dorești este deja al tău! Cum funcționează Legea Atractiei

Care sunt simptomele sinuzitei?

Sinuzita prezinta simptome comune atat la copil, cat si la adult, doar ca micutul este mai sensibil decat adultul si unele simptome le poate resimti mult mai intens sau acut.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt:

- Stare de raceala, cu febra foarte mica sau absenta;
- Scurgeri mucoase din nas pe o durata mai mare de doua saptamani. Aceste secretii pot avea o culoare modificata, galbuie sau verzuie;
- Dureri de cap, cu localizare in zona sinusurilor,
- Ochi umflati la trezire (cearcane);
- Stare de somnolenta;
- Sinuzitele pot favoriza abcesele dentare;
- Tot sinuzita poate duce la declansarea unor alergii, in cazul acesta manifestandu-se adesea prin rinita alergice sau drumul este invers: o rinita alergica sa favorizeze infectia sinusurilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri