26 Mai 2010 publicat în Copil 1 share-uri

Atunci cand vei citi cateva cuvinte despre aceste insusiri iti vei aduce probabil aminte ca te-ai luptat si tu candva cu ele, ca desi nu sunt multe ca numar, sunt insa greu de insusit, ca dobandirea lor e bine sa se faca din copilarie si de asemenea ca primul pas pentru a-ti invata copilul este sa le demonstrezi chiar tu.

Atunci cand vei citi cateva cuvinte despre aceste insusiri iti vei aduce probabil aminte ca te-ai luptat si tu candva cu ele, ca desi nu sunt multe ca numar, sunt insa greu de insusit, ca dobandirea lor e bine sa se faca din copilarie si de asemenea ca primul pas pentru a-ti invata copilul este sa le demonstrezi chiar tu.

Copiii invata prin imitatie, absorb ca un burete comportamentul persoanelor la care tin (parintii si bunicii), astfel ca un prim exemplu in a-i arata copilului insusiri si reactii constructive consta in propriul tau comportament in normele ce umreaza sa i le prezinti. Pentru a reusi sa ii oferi copilului o buna educatie trebuie sa interactionezi zilnic cu el si sa pastrezi o relatie de prietenie cu el, ci nu una de superior-subordonat.

7 insusiri pe care sa i le cultivi copilului tau

Increderea

Increderea cuprinde doua aspecte: cea in propria persoana si cea in celelalte persoane. Ambele aspecte sunt insa deosebit de importante pentru dezvoltarea copilului. Increderea in sine i-o cultivi lasandu-l sa capete usor-usor independenta: invata-l sa-si stranga singur jucariile din camera, sa isi desfaca singur sticla de apa sau pachetul de biscuiti, sa isi faca singur felia de paine pe care vrea sa o manance dimineata, sa se imbrace si asa mai departe. Toate acestea il vor face mai putin dependent de tine si totodata te ajuta sa iti ramana mai mult timp pentru a face altceva, caci micutul se descurca si singurel. Trebuie doar sa ai rabdare sa il lasi sa se “chinuie” pana invata. De asemenea copilul are nevoie si de apreciere pentru a capata o stima de sine optima, astfel va trebui sa iti rupi un minut din activitatile tale pentr a-i admira pictura, turnurile, rochiile papusilor sau desenele colorate!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Increderea in celelalte persoane o invata prin grija pe care parintii i-o atribuie. Increderea in parinti il va ajuta sa aiba si in altii incredere, dar totodata trebuie invatat limitele acestei increderi: sa nu deschida usa oricui, sa nu primeasca orice de la oricine sau sa plece cu alticineva de mana fara a cunoaste destinatia si asa mai departe.

Rabdarea

Pentru copii timpul trece altfel, astfel ca rabdarea este destul de greu de dobandit pentru ei, mai ales daca sunt foarte energici. Astfel ca a cultiva rabdarea necesita dezvoltarea simultana a altor abilitati: concentrarea, perseverenta, asumarea raspunderii finalizarii unei activitati incepute. Cu cat va avea rabdare sa isi finalizeze tot mai multe din propuneri si activitati, cu atat va invata legatura importanta dintre rabdare si reusite. Nu uita sa-i lauzi reusita.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri