Copiii, ca si adultii, au nevoie de soare fiindca doar in prezenta acestuia se secreta natural la nivelul pielii vitamina D, mult mai eficienta decat cea de sinteza care i se administreaza copilului. Vitamina D este implicata in special in metabolismul calciului, dar influenteaza si dezvoltarea osoasa precum si unii hormoni.
- Copilul trebuie uns cu creme speciale de protectie solara, adaptate si fototipului pielii. Daca are fototip mai mare de 3, puteti folosi factor de protectie anti UVA si UVB 30, daca are fototip mai mic se recomanda factor de protectie 50. De asemenea pentru copiii mai mici de 4 ani se recomanda un factor de protectie mai mare, chiar 50. Copilul trebuie uns din doua in doua ore sau de fiecare data cand iese din apa daca va aflati la mare. Cremele recomandate sunt cele care ofera protectie atat impotriva UVA cat si pentru UVB.
- Copilul trebuie hidratat suficient mai ales in timpul expunerii la soare, cu apa sau sucuri naturale diluate ori ceaiuri.
- Si ochii pot fi afectati de lumina prea intensa precum si de radiatiile solare, de aceea se recomanda sa luati copilului ochelari de soare din magazinele atestate care sa ofere protectie anti UVA si UVB.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Copiii care au pielea inrosita sau chiar basicute inseamna ca sufera o arsura si trebuie sa va prezentati cu ei la medic, pot face febra, frison, pot prezenta dureri de cap, greata sau chiar voma ori diaree. Nu se recomanda sa folositi metode alternative de tratare a arsurilor, nici macar renumita tamponare cu iaurt, ci produse farmaceutice special concepute pentru copii, la indicatiile medicului sau farmacistului. Studiile de specialitate au demonstrat ca patru arsuri solare sub 15 ani dubleaza riscul de cancer de piele la varsta adulta si din pacate melanomul inca nu are un tratament satisfacator, fiind unul dintre cele mai agresive cancere.

De asemenea arsurile solare modifica dezvoltarea normala a pielii si structura acesteia, astfel imbatraneste mai repede, se rideaza mai devreme, isi pierde elasticitatea.

Cum recunosti fototipul pielii?

Fototipul 0 - acestia sunt albinosii ori cei care prezinta albinism, au pielea foarte deschisa la culoare, apropare transparenta, ochii de un albastru deschis si nu se bronzeaza niciodata, pielea lor nu produce suficienta melanina, de aceea ei nu au voie in soare;
Fototipul 1 – acestia sunt cei cu tenul foarte deschis, pot prezenta pistrui, sunt blonzi sau roscati, se ard foarte repede la soare si nu se bronzeaza;
Fototipul 2 - acestia sunt blonzi, tenul deschis la culoare, se ard usor si se bronzeaza greu. Pot fi de asemenea bruneti cu pielea foarte deschisa sau sateni inchis;
Fototipul 3 - acestia sunt sateni si prezinta risc de arsuri la expunerile la soare, insa se bronzeaza bine;
Fototipul 4 - acestia sunt brunetii cu pielea inchisa la culoare, care se ard rar si se bronzeaza foarte bine;
Fototipul 5 – acestia sunt reprezentati de rasa asiatica;
Fototipul 6 – acest fototip il prezinta rasa negroida.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri