15 Septembrie 2010 publicat în Copil 6361 share-uri

Copiii inca de mici au cateva repulsii fata de scoala si acestea trebuie eliminate cat mai curand, altfel se dezvolta si devin mai greu de controlat. Copiii au insa cateva motive pentru care nu le place scoala si care pot fi combatute de parinti, insa partea buna a lucrurilor este ca exista si motive suficiente pentru care scoala ar trebui sa le placa micutilor.

Le este teama de unii profesori

Fiecare dintre noi ne putem aminti de un profesor pe care poate il antipatizam. La fel se intampla si in cazul copilului, uneori chiar ii este teama de unul sau mai multi profesori. Problema este mai delicata si profesorul/profesorii respectivi trebuie avertizati de reactia sau parerea micutului, de teama pe care o dezvolta si trebuie cuatate motivele pentru a putea fi inlaturate.

Le este teama sa nu fie catalogati drept “tocilarul clasei”

O alta teama a copilului este reprezentata de aceea a posibilitatii in care colegii fac glume pe seama lui. Se mai intampla, insa a fi “tocilarul clasei” pare mai mult un compliment decat o gluma proasta. Incet-incet, ajutat de parinti, copilul invata propriile sale valori si cum sa fie indiferent la glumele care i se adreseaza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri