Atunci cand gasiti elemente negative in desenele copiilor vostri, elemente care duc cu gandul la ceva inconfortabil, rau sau in neconcordanta cu realitatea (cel putin din opinia voastra) este bine sa discutati cu copilul si sa aflati de ce a facut acele reprezentari. Este foarte greu de definit ce inseamna elemente negative, dar lucruri care inclina la suis (vezi racheta), fete triste, oameni cu parti lipsa din corp, prea multe insecte sau animale periculoase, monstri, prea mult negru (inseamna fie stapanire de sine, fie tristete sau secrete), tabloul familiei in care sta departe de parinti, copii ciufuliti sau chiar cu vanatai – atunci cu siguranta ceva se intampla cu micutul vostru.
Ca atentionare, luati in considerare desenele facute acasa, caci la gradinita se pot inspira de la altii. Puteti colectiona desenele micutului pe care sa le datati si puteti merge cu ele la un psiholog pediatru daca banuiti ca nu exprima tocmai bucuria si lipsa grijilor specifica varstei copilariei.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?