24 Septembrie 2010 publicat în Copil 15 share-uri

Copiii adora sa deseneze fiindca aceasta actiune inseamna o descarcare a energiei interioare de care copiii dispun din plin. Desigur, desenul are o astfel de conotatie si pentru adulti, de exemplu vi s-a intamplat sa mazgaliti ceva in timp ce vorbiti la telefon?

Atunci cand gasiti elemente negative in desenele copiilor vostri, elemente care duc cu gandul la ceva inconfortabil, rau sau in neconcordanta cu realitatea (cel putin din opinia voastra) este bine sa discutati cu copilul si sa aflati de ce a facut acele reprezentari. Este foarte greu de definit ce inseamna elemente negative, dar lucruri care inclina la suis (vezi racheta), fete triste, oameni cu parti lipsa din corp, prea multe insecte sau animale periculoase, monstri, prea mult negru (inseamna fie stapanire de sine, fie tristete sau secrete), tabloul familiei in care sta departe de parinti, copii ciufuliti sau chiar cu vanatai – atunci cu siguranta ceva se intampla cu micutul vostru.

Ca atentionare, luati in considerare desenele facute acasa, caci la gradinita se pot inspira de la altii. Puteti colectiona desenele micutului pe care sa le datati si puteti merge cu ele la un psiholog pediatru daca banuiti ca nu exprima tocmai bucuria si lipsa grijilor specifica varstei copilariei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri