Creativitatea este un element de baza ce a servit dezvoltarii omului inca din cele mai vechi timpuri. Talentul si intelignta sunt doar atribute care ajuta la dobandirea unei creativitati sporite. Creativitatea este foarte importanta in solutionarea problemelor de orice fel, in adaptarea si flexibilitatea in fata tuturor situatiilor noi cu care micutul vostru se va infrunta atat in copilarie, cat mai ales in viata de adult.

Jocuri in dezvoltarea vizual-spatiala
Jocurile de asociere a imaginilor cu cuvinte ating si dezvoltarea inteligentei vizual-spatiale. De asemenea recunoasterea locurilor pe unde a fost intr-o excursie din vederea pozelor sunt ajutatoare. Copilul trebuie sa picteze, sa coloreze, sa deseneze, sa copieze imagini deja desenate sau obiecte reale, indrumat putin despre forme, umbre, dimensiuni si raporturi dimensionale. Atunci cand calatoriti explicati-i unde sunteti si intrebati-l daca isi aminteste la revenrirea intr-un loc. Colajul, puzzle-ul si modelajul sunt de asemenea activitati constructive.

Jocuri in dezvoltarea logico-matematica
Dezvoltarea acestei inteligente este importanta in aproximarea cantitativa a lucrurilor, a timpului, a banilor si a altor resurse. Creativitatea ce deriva din aceasta inteligenta este una foarte puternica, este cea care il ajuta mai tarziu sa ia deciziile corecte, aproximand urmarile deciziilor sale, sa creeze noi forme de dezvoltare in principii deja date, cum sunt cele legale si asa mai departe. Copiii pot face probleme de logica, exista culegeri speciale pentru dezvoltarea acestei laturi, se pot juca cu numerele, pot face socoteli alaturi de parinti (cand invata operatiile matematice), ii puteti lua la cumparaturi, ii puteti ruga sa va ajute in bucatarie cu ingredientele si cantitatile etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Jocuri in dezvoltarea muzicala
Copiii pot invata cantece, le pot canta, pot inventa sau chiar pot invata sa cante la un instrument. Este indicat, daca aveti posibilitatea, sa lasti copilul sa invetel sa cante macar la un instrument cand este mic. Creatia ce deriva din aceasta dezvoltare este una puternic artistica, la fel si din cea vizual-spatiala.

Jocuri in dezvoltarea kinestezica
Copilul trebuie sa isi inteleaga propriile dimensiuni si miscarile, astfel ca pentru dezvoltarea kinestezica sunt ideale sporturile si dansul (dans sportiv si/sau balet). Jocuri de creare a unor coregrafii de dans, a unor strategii de joc ii va ajuta mai tarziu sa isi inteleaga corpul si sa creeze spatii confortabile, sa aleaga gesturile potrivite, sa aiba o atitudine eleganta si superioara.

Jocuri in dezvoltarea inter si intrapersonala

Va amintiti de articolul: “Tema jocului cu rol - teatrul de viata al copilului tau”? Jocurile de rol, de interpretare devolta mult creativitatea interpesonala a copiilor, felul in care acestia pot alege sa se manifeste fata de ceilalti. De asemenea introspectia, intrebarile adresate de parinti copiilor cu privire la placerile lor, la motivele pe care le-au avut in diversele alegerei ii determna pe micuti sa se descopere mai usor, apoi sa creeze noi metode de autodezvoltare. Fiecare copil este tentat sa joace un rol, adesea este cel al parintilor.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Voi ce parere aveti despre jocurile si metodele care ajuta copiii in dezvoltarea creativitatii? Prichindeii vostri creativi cu ce v-au surprins? Va invitam pe Forumul Kidz sa participati cu idei si povestiri alaturi de alte mamici pe topicul Copii Creativi.

Un articol de Iulia DIBU


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri