Copiii nu cunosc autocontrolul si nici sensul acestuia, ei dorind sa faca intotdeauna ceea ce le place. Pentru ca nu pot anticipa intotdeauna consecintele reale ale faptelor lor si nici resursele necesare indeplinirii dorintelor, nu isi pot canaliza deciziile si nici reactiile, avand nevoie de indrumarea parintelui care trebuie sa le fie alaturi, sa ii trateze cu afectiune si sa le explice pe intelesul lor cat mai multe detalii despre decizii, urmari si responsabilitati.

Copilul hiperactiv

Cand sunt mici copiii pot fi foarte activi, fara stare, intr-o permanenta miscare, dornici de joaca si exploatare, obosindu-i teribil pe parinti. Alti copii sunt mai putini dinamici, acest aspect tinand de caracterul fiecaruia. Ajunsi la scoala, copiii energici au mari probleme in a se concentra, simtitnd in permanenta nevoia de a face ceva, statul in banca si atentia la invatatoare sau profesor reprezentand un mare efort pentru ei. Acesti copii trebuie invatati usor sa aiba rabdare, convinsi prin recompense (nu financiare) ca este bine sa invete, dar initial se fac pauze dese cu ei, pentru ca treptat timpul de concentrare sa creasca, iar pauzele sa devina mai mici. Aceste procese de autocontrol pot dura luni de zile de exercitiu cu copilul, insa rezultatele pot fi foarte bune. Acesti copiii sunt deosebiti de inteligenti, cu o imaginatie vie, socanta uneori, sunt foarte spontani si toate aceste calitati trebuie folosite si canalizate, cultivate pentru a obtine rezultate bune. Acesti copii au multa nevoie de sport, dati-i la un sport de performanta: baschet, dans sportiv, fotbal, volei, inot, ii va ajuta sa isi mentina echilibrul energetic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri