Sistemul vizual al copilului se dezvolta pana in jurul varstei de 8 ani. Insa inca din anii gradinitei patologiile oftalmologice se pot dezvolta sau se pot observa deja daca sunt patologii congenitale, insa parintii trebuie sa fie atenti la semnele care deceleaza prezenta acestor afectiuni.

Semne alarmante care anunta probleme de vedere ale copilului

Apropierea de obiecte

Atunci cand micutul tinde sa apropie foaia pe care coloreaza de ochi, sa micsoreze ochii ca sa vada mai bine, daca tinde sa apropie jucariile pentru a se distra mai bine atunci foarte probabil ca prezinta tulburari de vedere de tipul miopiei.

Departarea obiectelor de ochi

La polul comportamental opus sta departarea obicetelor de privire, ceea de demonstreaza o patologie oftalmologica de tip hipermetropie, adica micutul vede bine la distante mari, dar il oboseste mult sa priveasca de aproape si nici nu vede bine. Acest tip de patologie este insa foarte rara la varste tinere.

Cand plange...

Daca micutul plange atunci cand ii sunt aduse obiectele aproape de ochi, de exemplu este pus sa deseneze, sa scrie, ori invers, atunci cand este pus sa priveasca la televizor de la distanta copilul se simte incomod sau chiar incepe sa planga.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Cand se teme de lumina

Cand copilul devine sensibil la lumina, chiar incide ochii, este indicat sa il duceti la oftalmolog.

Daca se joaca cu ochii

Daca micutul se joaca cu ochii si priveste crucis poate avea strabism si la varste mici inca se poate corecta.

Daca isi freaca des ochisorii foarte probabil ca ii oboseste vederea.

Daca ii lacrimeaza des ochii trebuie sa mergeti cu el la oftalmolog pentru a afla care sunt cauzele iritative. Adesea au si ochii rosii.

Clipitul excesiv poate ascunde patologii ale conjunctivei, uscarea excesiva a acesteia.

Daca micutul are ameteli sau acuza frecvent dureri de cap, cauza poate fi oboseala din cauza vederii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri