Copiii sunt sensibili in fata bolilor, sistemul lor imunitar precum si mecanismele de aparare fiind incomplet dezvltate, asadar micutii necesita o ingrijire si atentie speciala pentru a fi feriti de anumite boli, pana la varsta cand sistemul lor imunitar este suficient dezvoltat incat sa reziste factorilor nocivi din mediu.

Copiii sub un an sunt cei mai sensibili in fata bolilor. De aceea ei trebuie scosi cu grija din casa, imbracati corespunzator, feriti de soare sau lumina foarte puternica (soare iarna cand e zapada afara de exemplu). De asemenea prin alaptare mamicile le transmit copiilor anticorpii pe care ele i-au format deja de-a lungul vietii si ii au la momentul alaptarii in organism, acesta fiind un motiv pentru care alaptarea la san este greu de inlocuit.

Alimentatia

Alimentatia asigura sursa de baza pentru procurarea anticorpilor si pentru buna functionare a celulelor imunitare. Astfel vitaminele, mineralele si proteinele sunt principalele elemente care asigura buna functionare a sistemului imunitar. Se recomanda ca micutul sa consume zilnic: doua cani cu lapte, cateva fructe, cateva legume - fructele si legumele se recomanda sa fie consumate in stare cruda: fie suc, salate, garnituri etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Sportul

Copii au multa energie de consumat, atat fizica, dar si psihica. Sportul este deosebit de important pentru ei, asigurandu-le dezvoltarea kinestezica, musculara si osoasa. Totodata prin sport este stimulata maximal circulatia, astfel anticorpii aflati in sange ajung in toate tesuturile si in felul acesta le apara de boli. Atentie insa la inot, acesta este periculos pentru copii mici pe care ii predispun la otite frecvente, dar si pentru fetitele adolescente pe care le predispune la chisturi ovariene.

Ceaiuri imunostimulante

Se recomanda ca micutii sa consume ceaiuri indulcite din belsug cu miere, eventual cu suc de fructe adaugat pentru un gust acceptabil sau chiar delicios pentru micuti, insa ceaiurile pot fi imunostimulante. Spre exemplu ceaiuri precum cele de fructe, de macese, de musetel, de sunatoare, de rostopasca, echinaceea - toate acestea stimuleaza imunitatea copilului. Atentie insa, toate alimente care contin cafeina trebuie limitate, spre exemplu alimentel care contin cacao, dar ceaiurile precum cel verde, negru sau rosu trebuie evitate in cazul copiilor.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Igiena personala

Copiii trebuie invatati sa isi spele mainile inainte de a manca, precum si alimentele pe care le consuma sau dupa utilizarea toaletei. Spalatul dintilor este foarte important, pentru ca acumularea bacteriilor la nivelul cavitatii bucale pot reprezenta mediu infectant pentru caile respiratorii, nas, urechea interna, dar si stomac si intestine, predispunand copilul spre rinite, sinuzite, infectii respiratorii, diaree, otite medii etc.

Vaccinurile

In ciuda tuturor miturilor, vaccinurile obligatorii trebuie facute si nu incercati sa le evitati. vaccinurile antigripale pot fi evitate, dar se recomanda sa le faceti pe cele homeopate sau sa asociati vaccinurile antigripale homeopate cu cele de la medicul de familie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri