In sezonul rece racelile sunt frecvente la copii, dar cum ei sunt sensibili si cum sistemul lor imunitar nu este inca suficient de dezvoltat pentru a lupta puternic impotriva bolilor, afectiunile copilului se pot complica, astfel apar pneumoniile sau chiar infectiile mai grave. Cum pot fi evitate toate acestea?


In primul rand copilasul racit trebuie tinut acasa. Il observati ca este racit pentru ca ii curge nasul, are fata mai rosie, este apatic si daca ii veti lua temperatura, de obicei are febra (dar poate fi si subfebril). Este un pic mai agitat psihic decat de obicei, ca apoi sa fie prea somnoros si sa nu aiba deloc chef de joaca. Poate stranuta des in prima faza a racelii, dar nu este obligatoriu. De asemenea poate avea sangerari nazale (epistaxis) cand este racit, dar nici acestea nu sunt obligatorii. Daca este mare si a invatat sa vorbeasca, poate acuza dureri de cap, dorinta de a sta in pat (de a zace), dureri musculare, frig (frisoane), usturimi ale nasului etc. Uneori ii pot lacrima ochii, poate face chiar diaree sau poate voma.

Ce faci cand micutul este racit?

Este bine sa mergeti cu el la doctor ca sa ii asculte plamanii si sa va asigurati ca nu este o pneumonie, caci aceasta de obicei necesita spitalizare sau macar vizita la un medic specialist. Daca este doar o banala raceala, nu veti mai scoate copilul din casa pana la vindecare, iar daca este cazul, va fi scutit de la gradinita/scoala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Se recomanda sa ii faceti dimineata si seara cate o baite fierbinte, cu aburi, lunga, peste o jumatate de ora, iar pentru a fi mai placuta puteti adauga sare de baie sau chiar uleiuri de lavanda, menta care ii desfunda nasul – aromaterapie. Uleiurile esentiale sunt foarte bune in aceste cazuri, ele au efect stimulator atat la nivelul aparatului respirator, cat si pentru sistemul nervos al copilului.

Dupa baita copilul este imbracat bine si bagat in pat. I se da medicatia indicata de medic (de obicei paracetamol si siropuri). Copilul va adormi si va transpira si este bine sa fiti atenti la acest aspect si sa il schimbati repede, sa nu il lasati sa stea ud in pat.

Noaptea trebuie sa dormiti cu el si sa aveti schimburi pregatite. Cand este bolnav, copilul simte o mare nevoie de afectiune iar faptul ca dormiti cu el ii confera confort psihic, ceea ce il ajuta in vindecare, caci este demonstrata influenta psihicului asupra starii de sanatate.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Copilul trebuie hranit din trei in trei ore, hrana trebuie sa fie echilibrata si energizanta (mai putin noaptea cand trebuie sa doarma). Dimineata i se va da un castron cu lapte si cereale indulcit cu una-doua linguri de miere in care ati pus eventual doua-trei linguri de iaurt, ati ras o jumatate de mar si un morcov.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri