Iarna este plina de distractii pentru copii, acestia avand suficient timp sa se joace, avand si vacanta de iarna, dar si surpirzele de sarbatori.


Impodobirea bradului, jocurile cu zapada (din pacate s-au mai pierdut din ele), omul de zapada, calatoriile, patinoarul, competitiile de iarna, ski – toate acestea sunt adevarate tentatii pentru copilul tau. Insa cum ii protejati sanatatea? Va propunem cateva sfaturi de urmat pentru a proteja copilul in sezonul rece.

Cum il imbracam?
Copilul trebuie crescut in casa la o temperatura constanta, intre 20 si 22 de grade Celsius. Astfel sistemul sau imunitar precm si mecanismele de termoreglare ale organismului se dezvolta optim, dupa cum au aratat studiile internationale. La aceasta temperatura se considera ca micutul trebuie sa stea in pantaloni scurti si tricouri cu maneca scurta, eventual cu sosete. Iarna copilul nu trebuie infofolit asa cum obisnuia bunica sa faca. Va purta caciula, manusi, fular si haina groasa, iar fularul se treage peste nasuc recomandabil sub 0 grade celsius. Urechile copilului trebuie obligatoriu acoperite, se recomanda caciulile cu “urechiuse”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Ingrijirea pielii

Dusul si alimentatia corecta sunt suficiente pentru sanatatea pielii copilului, insa orice carenta de vitamine, minerale sau alti nutrienti se va observa si la nivelul pielii, prin modificari evidente: este uscata, se crapa, se exfoliaza, il ustura, se irita usor etc.

Buzele micutului trebuie insa ingrijite in mod particular, copiii obisnuiesc sa isi umezeasca des buzele, astfel se usuca si se crapa. De aceea se recomanda sa folositi balsam de buze rezistent pentru copii.

Igiena orala

Iarna copiii sunt predispusi la rinite, faringite, laringite, amigdalite, pneumonii si alte infectii respiratorii. Daca igiena orala a copilului nu este respectata, in cavitatea bucala se aduna numeroase bacterii care scad in mod periculor imunitatea oro-faringiana a copilului, facandu-l foarte sensibil la raceli.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Transpiratul

Aveti grija sa verificati des copilul daca a transpirat, mai ales cand e la joaca si eventual sa aveti la voi un rand de haine de piele uscate. Copiii pot transpira si astfel racesc ori fac chiar infectii mai grave, osoase, articulare, genitale etc.

Razele ultraviolete

Nu uitati sa protejati copiii fata de razele ultraviolete reflectate de zapada. Acestea sunt foarte periculoase pentru vederea micutilor, afectandu-le ireversibil vederea, ei pot ajunge mai tarziu sa constate ca prezinta diverse afectiuni oftalmologice. Asigurati-va ca aveti pentru iarna o pereche de calitate de ochelari de soare pentru copil, cu protectie pentru UVA si UVB.

Nu in ultimul rand, supravegheati copilul pentru a-l feri de accidente.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri