Aproximativ 4% dintre copiii care au utilizat internetul in Romania in ultimele 12 luni au accesat site-uri inadecvate sau au intrat in legatura cu persoane potential periculoase, potrivit statisticilor Eurostat, care plaseaza Romania sub media UE, de 5%.

Statistica se bazeaza pe cazurile raportate de persoane cu varste cuprinse intre 16-74 de ani, care locuiesc in gospodarii cu cel putin un copil in grija.

copiii pe internet

Totodata, din studiu reiese faptul ca ca doar 3% dintre familiile din Romania care au in grija copii folosesc software de control parental sau filtrare a continutului web, potrivit MEDIAFAX.

La nivelul UE, 14% dintre persoanele responsabile utilizeaza software de control parental, insa cazurile raportate de copii care acceseaza continut inadecvat sau intra in contact cu persoane periculoase au o incidenta de 5%, potrivit Eurostat.

Cele mai multe astfel de cazuri s-au inregistrat in Italia (11%), urmata de Letonia (9%) si Bulgaria (8%), iar cele mai putine in Cipru si Cehia (1%). In Luxemburg, Slovenia, Danemarca, Franta, Finlanda si Austria, intre 20 si 25% dintre gospodarii folosesc softuri de filtrare pentru copii.

Sursa: 9am.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pericolul internetului pentru copiii din Romania.