Culorle ne influeneteaza starea psihica, ne pot intensifica respiratia sau bataile inimii, pot avea efecte relaxante sau pot chiar sa stimuleze mintea. Ce culori sunt potrivite pentru copilul tau in functie de temperamentul lui?

Rosu

Rosul reprzinta dragoste, pasiune, dar si foc, nervozitate sau chiar pericol, violenta. Este o culoare indrazneata, motivanta, entuziasta, care ofera un sentiment de excitare si aventura. Este important sa existe in procent mic in camera fiecarui copil si sa predomine pentru cei astenici, retrasi, care nu au initioativa (sunt prea cuminti, fac doar ce li se spune si atat), pentru cei care nu se implica in tot felul de activitati.

Rozul

Rozul imbina doua culori, albul si rosu, iar in functie de cantitatile acestor doua culori se obtine un roz mai intens sau mai pal. Rozul este cea mai romantica si afectiva culoare, avand un puternic si rapid efect calmant, insa nu trebuie folosit in exces. Este indicat copiilor cu tulburari comportamentale agresive, fiind totodata culoarea veseliei, sau acelor copii cu o nevoie mare de afectiune. Este considerata culoarea bunei dispozitii si a armoniei, fiind potrivita copiilor cu tendinta spre depresie sau timiditate, introvertie, care se integreaza greu in comunitati cu alti copii ca de exemplu la gradinita sau la scoala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri