Culorle ne influeneteaza starea psihica, ne pot intensifica respiratia sau bataile inimii, pot avea efecte relaxante sau pot chiar sa stimuleze mintea. Ce culori sunt potrivite pentru copilul tau in functie de temperamentul lui?

In primul rand trebuie sa stiti ca in camera copilului este bine sa existe toate culorile, dar in raport diferit. De asemenea camera isi schimba culorile dominante la cel mult doi ani, in functie de dezvoltarea copilului.

Albastrul

Camera in care predomina albastrul este potrivita pentru copiii foarte agitati, violenti, extrovertiti, cu atentia slaba sau chiar ADHD. Albastrul este culoarea care calmeaza, care creste concentrarea, creste capacitatea de atentie si stimuleaza somnul, odihna, relaxarea. Nu tineti cont de ideea ca albastrul este pentru baiteti, poate fi folosit si pentru fetitele foarte energice si neastamparate.

Violet

Violetul stimuleaza imunitatea circulatie, functia organelor interne, rezistenta impotriva infectiilor, calmeaza durerea, crampele musculare, impiedica ingrasarea. Asadar aceasta culoare este potrivita copiilor si adolescentilor cu probleme de sanatate sau cu predispozitie la ingrasare, ori celor care fac sport de performanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dacă iubiți culorile, atunci acest trend este pentru voi: În primăvara 2023 se poartă pantofii în nuanțe surprinzătoare ! 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Verde

Verdele este cea mai relaxanta si vesela culoare. Aceasta creste buna dispozitie, cheful de joaca, vivacitatea, bucuria, energizeaza, revigoreaza si creste imunitatea. Este potrivita pentru copiii si adolescentii timizi, copiilor usor predispusi la depresie sau situatiilor in care parintii nu se inteleg si le creeaza micutilor un stres secundar.

Galbenul

Galbenul este cea mai tonica dintre toate culorile. Aceasta stimuleaza intens intelectul, concentrarea, memoria, atentia, fiind cea mai indicata culoare pentru invatare. Este potrivita tinerilor care fac efort intelectual intens (are aceleasi influente si in cazul adultului), fiind cel mai des indicata ca si culoare predominanta in camera copilului.

Portocaliul

Portocaliul este o culoare care se remarca usor in spectrul vizual, fiind adesea folosita la vestele de semnalizare sau de salvare. Aceasta culoare inlatura senzatia de oboseala, dar totodata poate obosi prin capacitatea sa tonica foarte puternica daca este folosita in exces. Este recomandata celor cu sistem imunitar scazut, timiditate, astenie, celor alergici sau asmatici, in spasmofilie sau alaturata galbenului si verdelui pentru cei care depun efort fizic sau intelectual intens.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri