Copiii dezvolta ticuri nu in mod intentionat, ci pur si simplu acesta este modul de a se manifesta cand sunt plictisiti, nervosi, anxiosi, nerabdatori etc.

Rosul unghiilor

Un alt obicei des intalnit care apare atat la fetite cat si la baietei este suptul degetului. De cele mai multe ori micutii isi rod unghiile cand cauta solutii, se concentreaza sau sunt nelinistiti. Pentru fetite este mai usor sa le dezvatati spunandu-le ca atunci cand vor fi mari vor avea unghiute foarte urate si eventula prin comparatie, afirmand ca si voi, mamicile, va rodeati unghiile dar ati renuntat repede, ca atare iata ce unghii frumoase aveti la maturitate.

Pentru baietei este mai dificil, dar daca nu gasiti intotdeauna o activitate cu care sa inlocuiasca rosul unghiilor, activitate care sa le tina mainile ocupate, atunci gasiti o activitate neplacuta pentru ei pe care sa o asociati cu rosul unghiilor. De exemplu de fiecare data cand ii prindeti amintiti-le ca nu este bine si trimiteti-i la spalat pe maini. Dupa douazeci de drumuri la baie probabil incep sa constientizeze ca nu este tocmai bun rosul unghiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri