Copilul trebuie invatat inca de mic care sunt bunele maniere, atunci cand varsta si dezvoltarea ii permite montarea acestor baze educationale.

Parintii trebuie sa dea dovada de multa rabdare, fiindca toate aceste maniere nu sunt usor de retinut de catre copil, ele trebuie repetate de fiecare data cand apare ocazia, iar voi parintii nu trebuie sa omiteti nici macar o ocazie, fiindca astfel copilul invata ca macar cateodata se poate si “fara”.

Top 5 bune maniere la copii

Cum si cand salutam?

Invatati copilul sa salute persoanele cunoscute de fiecare data cand le intalneste. Explicati-i ca oamenii mari se saluta formal cu “buna ziua” si “Sarut mana” daca este o doamna, iar copiii de varsta lor prin “salut”, “buna” si alte modalitati de salut ca de la egal la egal.

De asemenea atunci cand incepe o discutie cu cineva necunoscut trebuie sa salute, la fel si cand intra intr-o incapere mica. Copilul trebuie sa cunoasca toate momentele in care trebuie sa salute, precum si modul in care trebuie sa salute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

El trebuie sa invete cum se face cunostinta cu o persoana si de asemenea cum face cunostinta cuiva cu o alta persoana cunoascuta, cine se introduce primul, cine intinde primul mana etc.

Nu uitati de “La revedere”.

“Te rog frumos” si “Multumesc”

Cu rabdare, in timpul activitatilor zilnice corectati copilul de fiecare data cand cere ceva si uita sa spuna “te rog frumos”, la fel si cand primeste ceva fara “multumesc”. Cu timpul copilul va invata sa spuna automat aceste cuvinte si nu va mai uita.

Mana la gura

Un obicei rar respectat si de cei mari este acela de a duce mana in fata gurii (fara a atinge gura, doar se aseaza mana ca paravan – pentru a evita riscul infectarilor) atunci cand casca. Repetati cu copilul acest obicei.

Cand intervenim in discutie

Copiii nu au rabdare si totodata doresc multa atentie din partea celor din jur. Asadar atunci cand au ceva de spus sau de intrebat adreseaza cuvintele fara a lua in considerare daca persoana cu care incerca sa discute se afla sau nu intr-o conversatie. Invatati copilul sa nu intervina atunci cand oamenii vorbesc decat cand fac o pauza. De asemenea invatati-i cum sa se posetze in fata celor carora doresc sa li se adreseze pentru a fi observati si pentru a li se acorda atentia pe care o doresc. Este o maniera delicata care difera de la o situatie la alta si copilul o va deprinde greu, dar invatat cu rabdare va reusi.

Nu se pun etichete sau porecle

Invatati copiii sa nu puna porecle celor din jur fiindca acestea sunt jignitoare, chiar daca lor li se par amuzante. Uneori, aceste porecle pot rani profund copiii din jur.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri